Femtrace перорално, парентерално, локално приложение, трансдермално

Естрогените са женски хормони. Те се произвеждат от тялото и са необходими за нормалното сексуално развитие на жената и за регулиране на менструалния цикъл през родилните години.

Използва за Femtrace

Яйчниците започват да произвеждат по-малко естроген след менопаузата (промяната в живота). Това лекарство е предписано, за да компенсира по-ниското количество естроген. Естрогените помагат за облекчаване на признаците на менопауза, като горещи вълни и необичайно изпотяване, студени тръпки, припадъци или замайване.

Естрогените са предписани по няколко причини

Естрогените могат да се използват и за други състояния, определени от Вашия лекар.

Няма медицински доказателства, които да подкрепят убеждението, че употребата на естрогени ще запази усещането за младост, да поддържа кожата мека или да забави появата на бръчки. Нито доказано е, че употребата на естрогени по време на менопаузата ще облекчи емоционалните и нервните симптоми, освен ако тези симптоми не са причинени от други менопаузални симптоми, като горещи вълни или горещи вълни.

Естрогените се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тези употреби не са включени в етикетирането на продуктите, естроген се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Femtrace

Не се препоръчва употребата на това лекарство преди пубертета. Растежът на костите може да бъде спрян рано. Момичетата и момчетата могат да развият растеж на гърдите. Момичетата могат да имат вагинални промени, включително вагинално кървене.

Това лекарство може да се използва за начало на пубертета при тийнейджъри с някои видове забавен пубертет.

Възрастните хора са особено чувствителни към ефектите на естрогените. Това може да увеличи вероятността от странични ефекти по време на лечението, особено инсулт, инвазивен рак на гърдата и проблеми с паметта.

Естрогените не се препоръчват за употреба по време на бременност или веднага след раждането. Забремененето или задържането на бременност не е вероятно да се случи около времето на менопаузата.

Определени естрогени са показали, че причиняват сериозни вродени дефекти при хора и животни. Някои дъщери на жени, които са приемали диетилстилбестрол (DES) по време на бременност, са развили репродуктивни (генитални) проблеми с трактора и рядко рак на влагалището или шийката на матката (отваряне към матката), когато са достигнали детеродна възраст. Някои синове жени, които приемат DES по време на бременност, са развили проблеми с пикочните пътища.

Употребата на това лекарство не се препоръчва при кърмещи майки. Естрогените преминават в майчиното мляко и техният възможен ефект върху бебето не е известен.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с лекарства в този клас или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

За всички пациенти

За мъже, лекувани за рак на гърдата или на простатата

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи естроген. Това може да не е специфично за Femtrace. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече и не го приемайте или употребявайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. При пациенти, приемащи всеки от естрогените през устата, опитайте да приемате лекарството едновременно всеки ден, за да намалите възможността от странични ефекти и да му позволите да работи по-добре.

Това лекарство обикновено идва с информация или насоки за пациента. Прочетете внимателно инструкциите в инструкциите и ги следвайте внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

За пациенти, приемащи някой от естрогените през устата или чрез инжектиране

За пациентите, които използват трансдермалния (кожен пластир)

Правилно използване на естроген

При пациенти, използващи локална емулсия (лосион за кожа)

Ако използвате трансдермалния спрей Evamist®

Дозите лекарства в този клас ще бъдат различни за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на тези лекарства. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Ако забравите да носите или промените пластир, поставете колкото се може по-бързо. Ако е време да поставите следващия си пластир, изчакайте дотогава да приложите нов пластир и да пропуснете този, който сте пропуснали. Не прилагайте допълнителни пластири, за да компенсирате пропуснатата доза.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Предпазни мерки при използване на Femtrace

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство не причинява нежелани ефекти. Тези посещения обикновено се провеждат всяка година, но някои лекари ги изискват по-често.

При някои пациенти, които използват естрогени, може да възникне нежност, подуване или кървене на венците. Често и редовно четкане и зъби на зъбите и масажиране на венците може да предотвратят това. Винаги посетете зъболекаря, за да почистите зъбите си. Консултирайте се с Вашия лекар или стоматолог, ако имате някакви въпроси относно това как да се грижите за зъбите и венците, или ако забележите нежност, оток или кървене на венците.

Въпреки че честотата е ниска, употребата на естрогени може да увеличи шанса Ви да получите рак на гърдата, яйчниците или матката (утробата). Ето защо е много важно редовно да проверявате гърдите си за всякакви необичайни бучки или изпускания. Съобщете на Вашия лекар някакви проблеми. Трябва също да имате мамография (рентгенови снимки на гърдите), ако лекарят ви го препоръча. Тъй като ракът на гърдата е възникнал при мъже, приемащи естрогени, трябва да се извършват редовни самооценки на гърдата и изпити от Вашия лекар за необичайни бучки или изхвърляне.

Ако менструалните Ви периоди са спрели, те могат да започнат отново. Този ефект ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо приемането на лекарството. Въпреки това, ако приемате продължително лечение (0,625 mg конюгирани естрогени и 2,5 mg медроксипрогестерон веднъж дневно), месечното кървене обикновено спира в рамките на 10 месеца.

Femtrace странични ефекти

Също така вагинално кървене между редовните менструални периоди може да се появи през първите 3 месеца на употреба. Не спирайте приема на Вашето лекарство. Консултирайте се с Вашия лекар, ако кървенето продължава необичайно дълго време, ако вашият период не е започнал в рамките на 45 дни от последния Ви период или ако мислите, че сте бременна.

Уведомете лекаря, че сте използвали това лекарство, преди да проведете лабораторни изследвания, защото някои резултати може да бъдат засегнати.

Проверете веднага с лекаря на детето си, ако детето Ви започне да има следните симптоми: подуване на гърдите или гърди при жените или увеличаване на гърдите при мъже. Вашето дете може да е било изложено на трансдермален спрей Evamist®.

Не позволявайте на вашите домашни любимци да ближат или докоснат ръката, където е приложен трансдермален спрей Evamist®. Малките домашни любимци може да са чувствителни към това лекарство. Обадете се на ветеринаря на вашия домашен любимец, ако вашият домашен любимец започне да има следните симптоми: уголемяване на зърната или гърдите, подуване на вулвата или признаци на заболяване.

Жените рядко имат сериозни странични ефекти от приемането на естрогени за заместване на естрогена. Обсъдете тези възможни ефекти с Вашия лекар

Установено е, че продължителната употреба на естрогени увеличава риска от рак на ендометриума (рак на лигавицата на матката) при жени след менопаузата. Този риск изглежда нараства, тъй като дозата и продължителността на употреба нарастват. Когато естрогените се използват в ниски дози за по-малко от 1 година, рискът е по-малък. Рискът се намалява и ако прогестин (друг женски хормон) се добавя към или замества част от дозата на естроген. Ако матката е била отстранена чрез операция (обща хистеректомия), няма риск от ендометриален рак.

Въпреки че честотата е ниска, употребата на естрогени може да увеличи шанса Ви да получите рак на гърдата. Съобщава се за рак на гърдата при мъже, приемащи естрогени.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Следните нежелани реакции могат да бъдат причинени от кръвни съсиреци, които могат да доведат до удар, инфаркт или смърт. Тези нежелани реакции се появяват рядко и, когато се появят, се наблюдават при мъже, лекувани за рак при високи дози естрогени.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Също така, много жени, които приемат естрогени с прогестин (друг женски хормон), ще започнат да имат месечно вагинално кървене, подобно на менструалния цикъл, отново. Този ефект ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо приемането на лекарството. Независимо от това, месечно кървене няма да настъпи при жени, при които матката е била отстранена чрез операция (обща хистеректомия).

Това лекарство може да причини загуба или изтъняване на косата на главата при някои хора.

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.