Exalgo: употреба, дозировка и странични ефекти

Какво представлява Exalgo?

Таблетките Exalgo с удължено освобождаване се използват за лечение на умерена до силна болка.

Таблетките Exalgo с удължено освобождаване са предназначени за лечение на умерена до силна болка в денонощието. Той не е предназначен за болка.

Exalgo може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Важна информация

Exalgo може да забави или да спре дишането ви, особено когато започнете да приемате това лекарство или когато Вашата доза се промени. Никога не използвайте хидроморфон в по-големи количества или по-дълго от предписаното. Не разтрошавайте, не нарушавайте или не отваряйте хапче с удължено освобождаване. Поглъщайте цялото, за да избегнете излагане на потенциално фатална доза.

Хидроморфонът може да бъде навик, дори при редовни дози. Пригответе Exalgo точно както е предписано от Вашия лекар. Никога не споделяйте лекарството с друг човек. НЕПРАВИЛНОСТТА НА НАРКОТИЧНАТА ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ПРИЛАГАНЕ, ПРЕВРЪЩАНЕ ИЛИ СМЪРТ, особено при дете или друго лице, употребяващо лекарството без рецепта.

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна. Exalgo може да причини животозастрашаващи симптоми на отнемане при новородено.

Не пийте алкохол. Опасни странични ефекти или смърт могат да възникнат, когато алкохолът се комбинира с хидроморфон.

Преди да използвате Exalgo

Не трябва да приемате Exalgo, ако някога сте имали алергична реакция към хидроморфон или други наркотични лекарства или ако имате

Тежка астма или проблеми с дишането

Запушване на стомаха или червата; или

Възпаление на червата, наречено паралитичен илеус.

Не използвайте Exalgo, ако сте използвали МАО инхибитор през последните 14 дни. Може да възникне опасно лекарствено взаимодействие. МАО инхибиторите включват изокарбоксазид, линезолид, инжекция на метиленово синьо, фенелзин, разагилин, селегилин, транилципромин и други.

Някои лекарства могат да взаимодействат с хидроморфон и да причинят сериозно състояние, наречено серотонинов синдром. Уверете се, че Вашият лекар знае, ако също така приемате лекарство за депресия, психични заболявания, болест на Паркинсон, мигренозно главоболие, сериозни инфекции или предотвратяване на гадене и повръщане. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да направите каквито и да е промени в начина и времето на приемане на вашите медикаменти.

Може да не успеете да приемате Exalgo, ако вече не сте лекувани с подобно лекарство за опиоидна (наркотична) болка и сте толерантни към него. Говорете с Вашия лекар, ако не сте сигурни, че сте опиоид-толерантни.

Хидроморфонът може да бъде навик. Никога не споделяйте Exalgo с друг човек, особено с някого, който има анамнеза за злоупотреба с наркотици или пристрастяване. Съхранявайте лекарството на място, където другите не могат да стигнат до него. Продажбата или отдаването на Exalgo на друго лице е против закона.

За да сте сигурни, че Exalgo е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Всеки тип проблеми с дишането или заболяване на белите дробове

Анамнеза за нараняване на главата, мозъчен тумор или гърчове

История на злоупотреба с наркотици, пристрастяване към алкохол или психическо заболяване

Проблеми с уринирането

Чернодробно или бъбречно заболяване

Сулфитна алергия

Болест на Addison или други нарушения на надбъбречните жлези; или

Проблеми с жлъчния мехур, панкреаса или щитовидната жлеза.

Не е известно дали това лекарство ще увреди неродено бебе. Ако използвате хидроморфон, докато сте бременна, вашето бебе може да стане зависимо от лекарството. Това може да доведе до животозастрашаващи симптоми на абстиненция в бебето след раждането. Бебета, родени в зависимост от навик, формиращи лекарства, може да се нуждаят от медицинско лечение в продължение на няколко седмици. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Хидроморфонът може да премине в майчиното мляко и да навреди на кърмачето. Не трябва да кърмите, докато използвате Exalgo.

Как да използвам Exalgo?

Приемайте Exalgo точно както е предписано. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Хидроморфонът може да забави или да спре дишането ви, особено когато започнете да приемате това лекарство или когато дозата ви се промени. Никога не използвайте Exalgo в по-големи количества или по-дълго от предписаното. Уведомете Вашия лекар, ако лекарството изглежда престава да работи и за облекчаване на болката.

Хидроморфонът може да бъде навик, дори при редовни дози. Приемайте това лекарство точно както е предписано от Вашия лекар. НЕЗАБАВНОСТТА НА НАРКОТИЧНАТА ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ПРИЛАГАНЕ, ПРЕКЪСВАНЕ ИЛИ СМЪРТ.

Не разтрошавайте, не нарушавайте или не отваряйте таблетка Exalgo с удължено освобождаване. Поглъщайте цялото, за да избегнете излагане на потенциално фатална доза.

Спрете да приемате всички останали лекарства за наркотична болка, които са в денонощието, когато започнете да приемате Exalgo.

Не спирайте внезапно приложението на Exalgo или може да имате неприятни симптоми на абстиненция. Посъветвайте се с Вашия лекар как безопасно да спрете употребата на това лекарство.

Никога не смачквайте или не счупвайте таблет Exalgo, за да вдишате праха или го разбъркайте в течност, за да инжектирате лекарството във вената си. Тази практика е довела до смърт.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага, топлина и светлина.

Проследявайте количеството лекарства, използвани от всяка нова бутилка. Хидроморфонът е наркотик на злоупотреба и трябва да сте наясно, ако някой използва неправилно или без рецепта лекарството.

Не съхранявайте остатъчните таблетки Exalgo. Попитайте фармацевта къде да намерите програма за отстраняване на наркотици. Ако няма програма за обратно приемане, измийте всички неизползвани таблетки надолу по тоалетната. Изхвърлянето на лекарства чрез промиване се препоръчва, за да се намали опасността от случайно предозиране, причиняващо смърт. Този съвет се отнася само за много малък брой лекарства. Правителството, работещо с производителя, определи този метод за най-подходящ начин за унищожаване и представлява най-малък риск за безопасността на хората.

Тъй като Exalgo се използва за болка, няма вероятност да пропуснете доза. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

 Предозирането с хидроморфон може да бъде фатално, особено при дете или друго лице, употребяващо лекарството без рецепта. Симптомите на предозиране могат да включват бавно дишане и сърдечен ритъм, тежка сънливост, мускулна слабост, студена и залепваща кожа, умопомрачени ученици и припадане.

Не пийте алкохол. Опасни странични ефекти или смърт могат да възникнат, когато алкохолът се комбинира с хидроморфон. Проверете етикетите си за храни и лекарства, за да сте сигурни, че тези продукти не съдържат алкохол.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Това лекарство може да наруши вашето мислене или реакции. Избягвайте шофиране или работа с машини, докато не разберете как Exalgo ще ви повлияе. Замаяност или тежка сънливост могат да причинят падания или други злополуки.

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Exalgo: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Какво трябва да избегна?

Слабо или плитко дишане

Объркване, чувство на крайно щастие или тъга

Тежка слабост или сънливост

Еклего нежелани реакции

Усещане за светлина, като че можеш да излезеш

Безплодие, пропуснати менструални периоди

Импотентност, сексуални проблеми, загуба на интерес към секса; или

Ниски нива на кортизола – гадене, повръщане, загуба на апетит, замаяност, влошаване на умората или слабост.

Ако имате симптоми на серотонинов синдром, като: възбуда, халюцинации, треска, потене, треперене, бърза сърдечна честота, мускулна скованост, потрепване, загуба на координация, гадене, повръщане или диария.

Хидромфорона е по-вероятно да причини проблеми с дишането при по-възрастни хора и при тежко болни, недохранени или по друг начин изтощени хора.

Възможните нежелани реакции на Exalgo могат да включват

Запек, гадене, повръщане, болка в стомаха

Замайване, сънливост

Главоболие, чувство на умора

Чувства на крайно щастие или тъга

Потене, леко сърбеж

суха уста; или

Зачервяване (затопляне, зачервяване или усещане за нервност).

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Някои лекарства могат да причинят нежелани или опасни ефекти, когато се използват с хидроморфон. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи всички лекарства, които използвате сега, както и всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

Приемането на това лекарство с други лекарства, които ви карат да сънувате или да забавите дишането си, може да доведе до опасни или животозастрашаващи странични ефекти. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете Exalgo със сънотворно хапче, лекарство против наркотична болка, мускулен релаксатор или лекарство за тревожност, депресия или припадъци.

Други лекарства могат да взаимодействат с хидроморфон, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

7.07.2016-03-30, 10:17:22 AM.

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Какви други лекарства ще повлияят на Exalgo?

CSA Schedule 2 Висок потенциал за злоупотреба

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Exalgo (хидроморфон)

WADA Class Anti-Doping Класификация

Хронична болка трамадол, оксикодон, Cymbalta, перцецет, дулоксетин, фентанил, морфин, дилаудид, оксиконтин, метадон, Ultram, хидроморфон

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, ибупрофен, хидрокодон, амитриптилин, перцецет, хидроксизин, клонидин