Eulexin

Съобщава се за чернодробна недостатъчност при пациенти, приемащи флутамид. Доказателство за чернодробно увреждане, настъпващо обикновено през първите 3 месеца, включващо повишени нива на серумните трансаминази, жълтеница, чернодробна енцефалопатия и смърт, свързани с остра чернодробна недостатъчност. Нивата на серумните трансаминази трябва да се измерват преди началото на лечението, месечно през първите 4 месеца от лечението и периодично след това. Флутамид не се препоръчва при пациенти, чиито стойности на АЛАТ надхвърлят два пъти горната граница на нормата и трябва да бъдат преустановени, ако ALT се повиши над 2 пъти над горната граница на нормата или възникне жълтеница по време на лечението.

Използва за Eulexin

Терапевтичен клас: антиандроген

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Няма информация относно връзката на възрастта с ефектите на флутамид в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Няма информация относно връзката на възрастта с ефектите на флутамид при гериатрични пациенти.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Eulexin

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Флутамид трябва да се приема заедно с други лекарства, използвани за хирургия. Не спирайте приема на тези лекарства, без първо да се консултирате с Вашия лекар.

Това лекарство е снабдено с информация за пациента. Прочетете внимателно инструкциите в инструкциите и ги следвайте внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Може да възникнат проблеми с черния дроб, докато използвате това лекарство. Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако имате повече от един от тези симптоми: глинести изпражнения, тъмна урина, повишена температура, главоболие, загуба на апетит, гадене и повръщане, болка или чувствителност в горната дясна част На стомаха, необичайна умора или слабост, или жълти очи или кожа.

Това лекарство може да причини гинекомастия (подуване на гърдите и болка в гърдите) при някои пациенти. Ако имате въпроси относно това, попитайте Вашия лекар.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Вашият лекар може да коригира дозите на вашите медикаменти или да Ви наблюдава внимателно за странични ефекти.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Правилното използване на Eulexin

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

Предпазни мерки при употребата на Eulexin

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Хирсутизъм спиронолактон, Aldactone, Lupron, Lupron Depot, леупролид, флутамид, Vaniqa, Lupron Depot 3.75 mg, Lupron Depot 11.25 mg, eflornithine topical, Viadur

Рак на простатата естрадиол, Premarin, Lupron, Estrace, бикалутамид, Casodex, Taxotere, Xtandi, Zytiga, доцетаксел, Zoladex

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Eulexin, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Странични ефекти на Eulexin

Eulexin (флутамид)