entyvio

Фармакологичен клас: моноклонално антитяло

Използва за Entyvio

Това лекарство трябва да се дава само от или под прякото наблюдение на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на инжектирането на нодолизумаб при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на ведолизумаб при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Преди да използвате Entyvio

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Лекар или друг обучен медицински специалист ще Ви даде това лекарство. Тя се дава чрез игла, която се поставя в една от вените ви.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Vedolizumab може да предизвика инфузионна реакция, докато го приемате или веднага след като инфузията завърши. Проверявайте незабавно Вашия лекар или медицинска сестра, ако имате болка в гърдите, треска, студени тръпки, сърбеж, копривна треска, обрив, замаяност, припадък, замайване, главоболие, болки в ставите, затруднено преглъщане, затруднено дишане или подуване на лицето , Език и гърло.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате обрив, сърбеж, дишане, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето или устата с това лекарство.

Способността на тялото ви да се бори с инфекция може да бъде намалена с това лекарство. Избягвайте да сте близо до болни хора и често да се перете. Кажете на Вашия лекар, ако някога сте имали инфекция, която няма да изчезне, или инфекция, която продължава да се връща. Проверете незабавно при лекаря си, ако имате треска, студени тръпки, кашлица, грипоподобни симптоми или необичайна умора или слабост.

Това лекарство може да увеличи риска от получаване на рядка мозъчна инфекция, наречена прогресивна мултифокална левкоенцефалопатия (PML). Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате болка в гърба, замъглено зрение, обърканост, замайване, сънливост, треска или главоболие, гърчове или необичайна умора или слабост.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, повръщане или жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Докато сте лекувани с видолизумаб, нямайте имунизации (ваксини) без одобрението на лекаря. Ваксинациите ви трябва да са актуални, преди да получите видолизумаб.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилното използване на Entyvio

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Болестта на Crohn Humira, будезонид, азатиоприн, хиоциамин, Remicade, Lialda, циклоспорин, Asacol

Улцерозен колит преднизон, Humira, дексаметазон, хидрокортизон топикал, будезонид, азатиоприн, декадрон

Болестта на Crohn, поддържане на Humira, метронидазол, флагил, будезонид, азатиоприн, Remicade, Asacol, месаламин

Предпазни мерки при използване на Entyvio

Ентуио странични ефекти

Entyvio (видолизумаб)