ecotrin

Аспиринът може да се използва и за намаляване на вероятността от сърдечен удар, инсулт или други проблеми, които могат да възникнат, когато кръвоносният съд е блокиран от кръвни съсиреци. Аспиринът помага да се предотврати образуването на опасни кръвни съсиреци. Този ефект на аспирин обаче може да увеличи шанса за сериозно кървене при някои хора. Ето защо, аспирин трябва да се използва за тази цел само когато Вашият лекар, след като изучи Вашето медицинско състояние и история, реши, че опасността от образуване на кръвни съсиреци е по-голяма от риска от кървене. Не вземайте аспирин, за да предотвратите образуването на кръвни съсиреци или инфаркт, освен ако не е бил поръчан от Вашия лекар.

Използва за екотрин

Салицилатите могат да се използват и за други състояния, определени от Вашия лекар.

Кофеинът, присъстващ в някои от тези продукти, може да осигури допълнително облекчаване на болки в главата или по-бързо облекчаване на болката.

Някои салицилати се предлагат само с рецепта на лекар или зъболекар. Други са на разположение без рецепта, но Вашият лекар или зъболекар може да има специални указания за правилната доза на тези лекарства за Вашето медицинско състояние.

Уверете се, че вашият медицински специалист знае, ако сте на диета с ниско съдържание на натрий. Редовното използване на големи количества натриев салицилат (както при артрит) може да прибави голямо количество натрий към вашата диета. Натриевият салицилат съдържа 46 mg натрий във всяка таблетка от 325 mg и 92 mg натрий във всяка таблетка от 650 mg.

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не давайте аспирин или други салицилати на дете или тийнейджър с треска или други симптоми на вирусна инфекция, особено грип или варицела, без първо да обсъдите употребата му с лекаря на детето си. Това е много важно, защото салицилатите могат да причинят сериозно заболяване, наречено синдром на Рейе, при деца и юноши с треска, причинена от вирусна инфекция, особено грип или варицела.

Някои деца може да се наложи да приемат редовно аспирин или друг салицилат (например артрит). Въпреки това, лекарят на детето Ви може да поиска да спре лекарството известно време, ако се появи треска или други симптоми на вирусна инфекция. Обсъдете това с лекаря на детето си, за да знаете преди това какво да направите, ако детето ви се разболее.

Значението на диетата

Децата, които нямат вирусна инфекция, също могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на салицилатите, особено ако те имат висока температура или са загубили голямо количество телесна течност поради повръщане, диария или изпотяване. Това може да увеличи вероятността от нежелани реакции по време на лечението.

Възрастните хора са особено чувствителни към ефектите на салицилатите. Това може да увеличи вероятността от нежелани реакции по време на лечението.

Не е доказано, че салицилатите причиняват вродени дефекти при хората. Проучвания върху вродени дефекти при хора са направени с аспирин, но не и с други салицилати. Въпреки това, салицилатите причиняват вродени дефекти при проучвания при животни.

Някои съобщения предполагат, че прекалената употреба на аспирин в края на бременността може да доведе до намаляване на теглото на новороденото и до възможна смърт на плода или новороденото. Майките в тези доклади обаче приемат много по-големи количества аспирин, отколкото обикновено се препоръчват. Изследванията на майките, приемащи аспирин в дозите, които обикновено се препоръчват, не показват тези нежелани ефекти. Въпреки това, има вероятност редовното използване на салицилати в края на бременността да може да причини нежелани ефекти върху сърцето или кръвообращението на плода или на новороденото.

Използването на салицилати, особено аспирин, през последните 2 седмици от бременността може да предизвика проблеми с кръвообращението при фетуса преди или по време на раждането или при новороденото. Също така, прекалената употреба на салицилати през последните 3 месеца от бременността може да увеличи продължителността на бременността, да удължи раждането, да причини други проблеми по време на раждането или да причини силно кървене при майката преди, по време на или след раждането. Не приемайте аспирин през последните 3 месеца от бременността, освен ако не е бил поръчан от Вашия лекар.

Изследванията при хора не показват, че кофеинът (който се съдържа в някои продукти от аспирин) причинява вродени дефекти. Изследванията при животни обаче показват, че кофеинът причинява вродени дефекти, когато се прилага в много големи дози (количества, равни на тези, присъстващи в 12 до 24 чаши кафе на ден).

Салицилатите преминават в кърмата. Въпреки че не се съобщава, че салицилатите причиняват проблеми при кърмещи бебета, възможно е да възникнат проблеми, ако редовно се вземат големи количества, както при артрит (ревматизъм).

Кофеинът преминава в кърмата в малки количества.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с лекарства в този клас или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи салицилат. Може да не е специфично за Ecotrin. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство след хранене или с храна (с изключение на ентерично покрити капсули или таблетки и аспирични супозитории), за да намалите дразненето на стомаха.

Вземете таблетки или капсули от това лекарство с пълно стъкло (8 унции) вода. Също така, не лягайте за около 15 до 30 минути след поглъщането на лекарството. Това помага да се предотврати възпаление, което може да доведе до проблеми при преглъщане.

При пациенти, приемащи аспирин (включително буфериран аспирин и / или продукти, съдържащи кофеин)

Да се ​​използват аспиринови супозитории

Преди да използвате Ecotrin

Да се ​​вземат холинови и магнезиеви салицилати (напр. Трилитат) перорален разтвор

Да приемате таблетки с натриев салицилат с ентеритно покритие

Освен ако не е указано друго от Вашия лекар или зъболекар

Когато се използва за артрит (ревматизъм), това лекарство трябва да се приема редовно, както е поръчано от Вашия лекар, за да ви помогне. До 2 до 3 седмици или по-дълго могат да преминат, преди да почувствате пълния ефект на това лекарство.

Дозите лекарства в този клас ще бъдат различни за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на тези лекарства. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Правилно използване на салицилат

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Проверете етикетите на всички лекарства без рецепта (лекарства без рецепта) и лекарства, отпускани по лекарско предписание. Ако някоя от тях съдържа аспирин или други салицилати (включително бисмут субсалицилат [напр. Пепе-Бисмол] или някакво шампоан или кожно лекарство, съдържащо салицилова киселина или друг салицилат), консултирайте се с Вашия медицински специалист. Приемът или употребата им заедно с това лекарство може да доведе до предозиране.

Ако ще приемате салицилати дълго време (повече от 5 дни подред за деца или 10 дни подред за възрастни) или в големи количества, Вашият лекар трябва да проверява напредъка ви при редовни посещения.

При лечението с това лекарство могат да настъпят сериозни нежелани реакции. Понякога могат да възникнат сериозни нежелани реакции без предупреждение. Въпреки това, често се появяват възможни предупредителни признаци, включително оток на лицето, пръстите, краката и / или долните крака, тежка болка в стомаха, черни, зачервени изпражнения и / или повръщане на кръв или материал, приличащ на кафе, необичайно повишаване на теглото И / или кожен обрив. Също така могат да се появят признаци на сериозни сърдечни проблеми, като болка в гърдите, стягане в гръдния кош, бързо или неравномерно сърцебиене, необичайно зачервяване или топлина на кожата. Спрете да приемате това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако забележите някой от тези предупредителни признаци.

Обърнете се към вашия лекар или зъболекар

За пациенти, приемащи аспирин, за да се намали вероятността от сърдечен удар, инсулт или други проблеми, причинени от кръвни съсиреци

Предпазни мерки при използване на Ecotrin

Екотрин странични ефекти

Приемането на някои други лекарства заедно със салицилат може да увеличи вероятността от нежелани реакции. Рискът ще зависи от това колко от всяко лекарство приемате всеки ден и колко дълго ще приемате лекарствата заедно. Ако Вашият лекар Ви напътства редовно да приемате тези лекарства, следвайте внимателно неговите указания. Въпреки това, не приемайте никое от следните лекарства заедно със салицилат в продължение на повече от няколко дни, освен ако Вашият лекар Ви е насочил към това и ще следва вашия напредък

За пациенти с диабет

Не вземайте аспирин в продължение на 5 дни преди операция, включително и стоматологична хирургия, освен ако не е указано друго от Вашия лекар или зъболекар. Приемът на аспирин през това време може да предизвика проблеми с кървенето.

За пациентите, приемащи буфериран аспирин, холин и магнезиев салицилат (напр. Трилитат) или магнезиев салицилат (например Doan’s)

Ако приемате лаксатив, съдържащ целулоза, вземете салицилат най-малко 2 часа преди или след като вземете слабителната. Приемането на тези лекарства твърде близки заедно може да намали ефектите на салицилат.

За пациенти, приемащи това лекарство през устата

За пациенти, използващи суперпозитори на аспирин

Салицилатите могат да повлияят на резултатите от някои медицински изследвания. Преди да имате каквито и да било медицински изследвания, уведомете отговорния лекар, ако сте приемали някое от тези лекарства през последната седмица. Ако е възможно, най-добре е първо да се консултирате с лекар, за да разберете дали лекарството може да се приема през седмицата преди началото на теста.

За пациенти, приемащи един от продуктите, съдържащи кофеин

Ако смятате, че Вие или някой друг може да сте имали свръхдоза, незабавно потърсете спешна помощ. Свръхдозата на тези лекарства може да доведе до загуба на съзнание или смърт. Признаците за предозиране включват гърчове (гърчове), загуба на слуха, объркване, звънене или бръмчене в ушите, тежка сънливост или уморяемост, силно възбуда или нервност и бързо или дълбоко дишане.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Потърсете веднага спешна помощ, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.