Ecdysterone: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

20-хидрокси-екдистерон, 20-хидроксидецизон, 20-хидрокси-бета-екдистерон, алфа-екдисън, бета-екдсион, бета екдистерон, Ecdisten, ecdysone, ecdystarone, ecdysterona, hydroxyecdysterone, isoinocosterone, Suma.

Едистеронът е химично вещество, намерено в насекоми, някои животни, които живеят във вода, и някои растения. Хората я използват за медицина; Едистеронът се използва за увеличаване на мускулната маса и подобряване на атлетичното представяне.

Едистеронът е подобен по структура на мъжкия хормон тестостерон, но няма доказателства, че той работи като тестостерон при хората.

Недостатъчно доказателство за; Изграждане на мускули; Подобряване на атлетичното представяне; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на екдистерон за тези употреби.

Няма достатъчно надеждна информация за ecdysterone, за да се знае дали е безопасна; Специални предупреждения и предпазни мерки: Бременност и кърмене: Не се знае достатъчно за употребата на екдистерон по време на бременност и кърмене. Останете на сигурно място и избягвайте употребата.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията с ECDYSTERONE

Подходящата доза екдистерон зависи от няколко фактора, като например възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. По това време няма достатъчно научна информация за определяне на подходящ обхват от дози за екдистерон. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Bucci LR. Избрани билки и човешки упражнения. Am J Clin Nutr 200; 72: 624S-36S ..

Chermnykh NS, Шимановски NL, Shutko GV, Syrov VN. [Действието на метандростенолона и екдистерона върху физическата издръжливост на животните и върху метаболизма на белтъците в скелетните мускули]. Pharmakol Toksikol 198; 51: 57-60 ..

Suksamrarn A, Jankam A, Tarnchompoo B, Putchakarn S. Екдистероиди от Zoanthus sp. J Nat Prod 200; 65: 1194-7 ..

Сиров ВН, Курмуков АГ. [Анаболна активност на фитоектон-екдистерон, изолиран от Rhaponticum carthamoides (Willd.) Iljin]. Farmakol Toksikol 197; 39: 690-3.

Tsitsimpikou С, Tsamis GD, Siskos PA, et al. Изследване на екскрецията на екдистерон в човешката урина. Rapid Commun Mass Spectrom. 200; 15: 1796-801 ..

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия