Яде пипер: съставки, ползи и подготвителни съвети

Kathleen M. Zelman, MPH, RD, L; На 08 юли 2014 г.

Пиперите имат много за тях. Те са с ниско съдържание на калории и са натоварени с добро хранене. Всички сортове са отлични източници на витамини А и С, калий, фолиева киселина и фибри. Освен това, пикантните оживяват нежната храна, което го прави по-задоволително.

Пиперите идват във всички размери и цветове. Някои топли пакети. Другите са сладки. Можете да ги получите пресни, замразени, сушени или консервирани.

Виждали сте звънец – зелен, оранжев, жълт и червен – в магазин за хранителни стоки или в салатен бар. Червените пиперки опаковат най-много храна, защото са били най-дълго на лозата.

Зелените чушки се събират по-рано, преди да имат възможност да се превърнат в жълто, оранжево и после червено. В сравнение с зелените пиперки, червените имат почти 11 пъти повече бета-каротин и 1,5 пъти повече витамин С.

Пиперите са много гъвкави. Можете да добавите сурови към всичко от спагети и салати до тестени ястия.

Печенето на чушки е лесно. Нарежете малка цепка близо до стъблата. Грил или се готви до почерняване. След това ги оставяйте да парот, като ги счупите в пластмасова торбичка за около 15 минути, преди да изстържете кожата и да отстраните стъблото, ядрото и семена.

Хвани червени чушки в разбърква се за хрупкав цвят.

Когато работите с горещи чушки, не забравяйте, че те могат да изгорят кожата и очите ви. Носете гумени ръкавици, докато ги боравите, дръжте ръцете си далеч от лицето си и мийте ръцете си веднага щом сте готови. Дръжте чаша цялото или нискомаслено мляко наблизо. Капсаицинът няма да се разтвори във вода. Нуждаете се от малко мазнини, за да го неутрализирате.

Ако сте чували твърдението, че пиперите ви карат да отслабнете, може да искате да го вземете със зърно от сол.

● Капсаицин: Капсаицинът е открит в лютите чушки (включително лют червен пипер и кайен), капсаицин е показал, че повишава метаболизма, както и потиска апетита поне леко. С течение на времето, този ефект може да ви даде допълнителен ръст, когато става дума за загуба на тегло. Но няма да разтопи паунда.

Проучванията показват, че хората, които обикновено не консумират пикантни храни, най-вероятно ще се възползват от обръщането на топлината. Капсаицинът оказва влияние върху метаболизма чрез повишаване на телесната температура, което използва повече енергия.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …