Ядете сладкиши и все още наблюдавате теглото си

От Ариан Коен

Моят сладък зъб го хапе. И понякога кожа. И глас. Знаеш ли, инкарнаторът на “Кук-чудовище”, който се появява някъде около 3 часа. И 10 ч. Всеки ден, гледайки на парти. Обикновено се опитвам да го ухамвам, като се хранят с нещо здравословно – ябълка и мляко, понякога кисело мляко. Но специалистите по хранене и изследователите казват, че избягването на “бисквитките” е погрешна стратегия. Те носят добри новини: Отдайте се. Да, четете това право. Вместо винаги да избягваш определена жажда, понякога е добре да го изпълниш. Ето как да се насладите на тези третирания, без да спечелите унция.

“Ако желаете сладолед, бих препоръчал да имате сладолед”, казва експертът по диета и хранене Caroline Kaufman MS, RDN, “защото без значение колко цели зъби имате, няма да задоволите Жажда и може да се окаже, че консумирате много повече калории от други храни. “Наистина, яденето на това, което искате често, предотвратява по-нататъшните желания.

Номерът, разбира се, е контрол на порциите. Можете ли да ядете само 100 до 300 калории? “Ако имате трудно да контролирате размера на порцията на любимите си храни, не съхранявайте храната в дома си”, казва Кауфман. – Вместо това купувайте единични порции – отидете в магазина за сладолед.

Едно проучване установи, че умерените трениращи, които работят около 30 минути на ден, губят повече тегло, отколкото твърдите упражнения. Защо? Тъй като тези, които упражняват час или повече на ден, са склонни да ядат по-големи порции и леки закуски и да се движат по-малко поради умора. Така че поддържайте фитнес целите си постижими. “Просто се наслаждавайте на десерти с една порция и се опитайте да получите 120 минути кардио през всяка седмица”, казва Кауфман. Модерацията отново печели деня.

Ако желаете бонбони като цяло (не е определена храна), Kaufman предлага запазване на скривалище от домашно замразено кисело мляко в хладилника. Просто сложете точки на никелово от любимото си кисело мляко върху восъчна хартия и замразявайте. Или накиснете плодове като ягоди или ананас в кисело мляко и замразявайте. Когато те са твърди, ще имате вкусни замразени наслада.

Не е ли близо до фризер? Отидете на квадрат или два пъти по-тъмен шоколад, с високи нива на антиоксидант, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и понижават кръвното налягане. Опитайте се да се ограничите до три унции, което е едновременно тежък калориен терен (до 450) и максимално полезно сервиране. Може да искате да изрежете калории в други области, или да упражнявате повече на вашите дни “тъмен шоколад”. Уверете се, че се отдадете на шоколада, който съдържа най-малко 65% какао, тъй като колкото по-високо е какаото, толкова по-полезно ще бъде лечението. Yum.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …