Ядете, за да увеличите енергията си

С новата година идва нов шанс да станете по-здрави и да изгубите това тегло веднъж завинаги. По-лесно казано, отколкото направено! Ние всички започваме нова година с големи очаквания. Но твърде често отново се връщаме в тези стари навици в рамките на няколко месеца.

Тази година защо да не давате на диетата си ново начало, като подчертавате храни, които трябва да ядете повече, вместо да се фокусирате върху храни, за да ги избегнете? В горната част на списъка си трябва да са храни, които не само вкусват страхотно и са полезни за вас, но също така и енергизиращи. Точно така, храни, които могат да стимулират вашата енергия.

За да ви дадат необходимия тласък, трябва да ядете правилните в точното време. Няма нищо по-лошо от прескачането на храната. Вашето тяло се нуждае от гориво, точно като кола. Ако не го осигурите, тялото ви ще разруши мускулната тъкан, за да го генерира. И вашата цел загуба на тегло трябва да бъде да се увеличи изгарянето на калории, постно телесната маса, а не да се губи.

Никога не оставяйте резервоара си празен “, казва Дан Benardot, доктор на науките, RD, FACSM, изследовател по хранене и професор по хранене в Джордж Университета в Атланта.” Много е важно да поддържате нормална кръвна захар и най-добрият начин да Това е да се яде на всеки няколко часа.

Това ще ви помогне да поддържате мускулната тъкан – която изгаря повече калории, отколкото мастната тъкан – докато поставяте пословичния цип в стъпката си. Но не прекалявай. Преяждането може да бъде също толкова лошо, колкото глада, предупреждава Бенардо.

“Поглъщането на големи количества храна стимулира производството на инсулин и отлагането на мазнини”, казва той.

Предизвикателството е да бъдете подготвени и да носите здравословни закуски с вас, така че да не излизате за дълги периоди от време без гориво за резервоара си. Преносими комбинации от сложни въглехидрати и слабо протеиново нискомаслено сирене и пълнозърнести бисквити, цели плодове и шепа ядки или нискомаслено гранула бар – са страхотни мюсюлмани за енергия. Съхранявайте ги в чантата или куфарчето си, за да са винаги удобни.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …