Хранителни разстройства: съвети за родителите

Ако детето ви развие хранително разстройство, може да се почувствате несигурни как да помогнете и как да действате около тях.

Поведението на вашия син или дъщеря може внезапно да стане много различно от това, с което сте свикнали: оттеглено, докосване и дори грубо. Това може да направи много трудно да се говори с тях в момент, когато комуникацията е толкова важна.

Получете съвети как да говорите с вашия тийнейджър.

Това може да помогне да се помни, че те вероятно ще бъдат отбранителни, защото тяхното хранително разстройство е начинът им да се справят, затова няма да са склонни да го пуснат.

Хранителни разстройства и вашето дете

Ако детето Ви се лекува за своето състояние, лечебният екип ще играе съществена роля в тяхното възстановяване. Но не подценявайте важността на вашата любов и подкрепа.

Сюзън Рингууд, главен изпълнителен директор на благотворителния ритъм, обяснява: “Всеки, който се възстанови от хранително разстройство, ни казва колко е важно да има безусловна любов и подкрепа от онези, които се грижат за тях, дори когато знаеха, че тяхното поведение е доста трудно да се разбере . ”

Говорете с един от здравните специалисти в екипа за лечение на детето си за ролята на родител и настойник. Получете съветите си за това, което можете да направите у дома, за да помогнете. Следните съвети могат да помогнат и при комуникацията и справянето с времето за хранене.

Говоренето с детето за състоянието им може да бъде много трудно, особено ако те все още не могат да приемат, че имат проблем. Въпреки това, комуникацията е от съществено значение за подпомагане на възстановяването, затова продължавайте да опитвате.

Когато искате да говорите директно с тях за хранителните разстройства, Сюзън Рингууд ви съветва

Тя също може да помогне

Съвети за говорене за хранителни разстройства

Ако имате нужда от допълнителна подкрепа, има няколко организации или организации, които могат да ви помогнат. Важно е, че цялото семейство разбира ситуацията и получава подкрепа. Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро. Вашият лекар и лекуващият ви екип ще могат да Ви предложат съвет.

Като алтернатива, можете да се обадите на телефонния номер на телефон 0845 634 1414, за да говорите с един съветник за всеки проблем, свързан с справянето с хранителни разстройства, включително как да намерите местна помощ за самопомощ и групи за подкрепа.

За информация относно грижите, включително ежедневното съществуване, претендиране за обезщетения и съвети за комбиниране на грижите с работа или обучение, отидете на вашето ръководство за грижи и подкрепа.

26/03 /

Пригответе се какво да кажете, не обвинявайте, не съдете, концентрирайте се върху това как се чувстват, останете спокойни, разполагайте с ресурси, за да се свържете с тях, бъдете готови за отрицателен отговор.

26/03 /

Съвети за справяне с времето за хранене

Услуги

местоположение

Прекалено тънкото е лошо за вашето здраве, но достигането на идеалното тегло може да ви направи по-високи, по-силни и монтажни.

Фактите за хранителните разстройства, включително какви са те, кой е засегнат от тях и какво да правят

Помощ и подкрепа с хранителни разстройства

Здравословното хранене може да ви помогне да изглеждате и да се чувствате най-добре. Не следвайте най-новата прищявка на храната: разберете истината за здравословното хранене

Мислите ли, че може да сте с наднормено тегло? Прочетете тези съвети за здравословно натоварване

Научете колкото е възможно повече за хранителните разстройства. Тя ви помага да разберете с какво се занимавате. Подчертайте, че независимо от това, вие ги обичате и винаги ще бъдете там за тях., Избягвайте да говорите за техния външен вид, дори ако това е комплимент. Опитайте се да изградите доверието си по други начини – например, като ги похвалите, че сте помислили, или ги поздравявате за успех в училище. Избягвайте да говорите за диети или проблеми с теглото на други хора, говорете с тях за наличната професионална помощ, И да кажеш, че ще ги подкрепяш, когато са готови, говорете положително за дейностите, които биха могли да бъдат замесени в това, което не включва храна, като хобита и дните с приятели. Не се отваряйте веднага и не се притеснявайте, че сте били в тайна. Това се дължи на тяхното заболяване, а не на връзката им с вас.Попитайте ги какво можете да направите, за да помогнете.Опитайте се да бъдете честни за собствените си чувства. Това ще ги насърчи да направят същото. Не забравяйте, че чувствата зад хранителното разстройство могат да бъдат наистина трудни за тях да изразят. Опитайте се да бъдете търпеливи и да слушате какво се опитват да кажат: • Бъдете добър модел за подражание, като се храните с балансирана диета и като се храните здравословно • Опитайте се да използвате изречения, започващи с “Аз”, като “Аз” M притеснен, защото не изглеждаш щастлив “, а не изречения, започващи с” ти “. Детето ти може да се окаже ядосано и агресивно, но имайте предвид, че всъщност може да се чувстват уплашени и несигурни.

Услуги в близост до вас

Вие ли сте с наднормено тегло?

Съобщени са разстройствата при хранене

Здравословно хранене за тийнейджъри

Подводен тийнейджърки