Хранене с диабет: предястия, предястия, десерти

Диабетни тенденции

Два от най-добрите съвети, които можете да използвате в ресторантите, са да гледате солта и да режете порциите.

Като диабет не означава, че трябва да се откажете от всяко парче хляб или чиния от тестени изделия. Все още можете да се насладите на храни, приготвени със зърно, стига да ги направите цели зърна; Цели зърна са опаковани с фибри, които могат да помогнат за понижаване на холестерола и намаляване на риска от сърдечни заболявания. Фибрите забавят храносмилането и усвояването на въглехидратите и не могат да повишат кръвната Ви захар толкова бързо, колкото и рафинираните зърна. И тъй като цели зърна ви помагат да се чувствате по-пълно време, те могат да ви помогнат да управлявате теглото си.

Тези съвети ще ви помогнат

Предястия

Салати

Основни ястия

Десерти

Сервиранията в много ресторанти често са достатъчно големи, за да осигурят обяд за 2 дни. Когато ядеш

ИЗТОЧНИЦИ

Изберете пресни плодове или зеленчуци; Избягвайте супи и бульони; Стойте далеч от хляб и ролки със солени, маслени кори.

Изберете пресни плодове и зеленчуци; Избягвайте кисели краставички, консервирани или мариновани зеленчуци, изпечени меса, овкусени крутони, сирена и осолени семена; Поръчайте салатни превръзки отстрани и използвайте малки количества от тях.

Министерство на земеделието на САЩ, Министерство на здравеопазването и човешки услуги в САЩ: “Диетични насоки за много хора по света 2010.”

Диабетна асоциация: “Съвети за маса”.

Избирайте обикновени храни, включително месо, птици, риба или черупчести меса, печени на скара или на печено; Изберете обикновени зеленчуци, картофи и юфка; Посъветвайте се със сървъра си за избора на меню с ниско съдържание на сол и попитайте как е приготвена храната. Поискайте храна за приготвяне без сол или мононатриев глутамат (MSG); Избягвайте ресторанти, които не позволяват специална подготовка на храната (като ресторанти и вечери в бюфет); Избягвайте гарнитури, смесени ястия, сосове и сосове; В ресторантите за бързо хранене пропуснете специалните сосове, подправките и сиренето; Избягвайте осолени подправки и гарнитури като маслини и кисели краставички.

Изберете свежи плодове, сладолед, шербет, желатин и обикновени торти.