Фракционни разстройства и лекарства

Лечението на фалшиво разстройство често е трудно и няма стандартни терапии. Тъй като хората с фалшиво разстройство искат да бъдат в болната си роля, те често не желаят да търсят лечение за разстройството. Въпреки това, ако се подхожда с лек, безпристрастен начин, човек с фалшиво разстройство може да се съгласи да бъде лекуван от доставчик на психично здраве.

Директните обвинения в незаконно разстройство може да накарат засегнатия човек да се ядоса и да защити, като го накара да приключи внезапно връзка с доставчик на здравни услуги или болница и да потърси лечение другаде. Така че доставчикът на здравни грижи може да се опита да създаде “вън”, който помага на любимия ви човек да унижава да допусне да фалшифицира симптомите.

Например, доставчикът на здравни услуги може да успокои близкия човек, че не е обяснение за медицински симптоми, е стресиращо и предполага, че стресът всъщност може да бъде причина за някои физически оплаквания. Или, доставчикът може да поиска от близкия човек да се съгласи, че ако следващите една или две медицински процедури не работят, те ще проучат заедно идеята, че може да има психологическа причина за заболяването. Така или иначе, доставчикът ще се опита да насочи близкия човек към грижи с доставчик на психично здраве.

Лечението често се фокусира върху управлението на състоянието, вместо да се опитва да го излекува. Лечението обикновено включва терапия за разговор (психотерапия) и консултиране на поведението. Ако е възможно, може да се предложи и семейна терапия.

Медикаментите могат да се използват за лечение на други психични разстройства, които също са налице, като депресия или тревожност. В тежки случаи може да е необходима временна психиатрична хоспитализация.