Упражняване при сядане – преглед на темата

Може би вече знаете, че да бъдеш по-активен е едно от най-добрите неща, които можеш да направиш, за да подобриш здравето и качеството на живота си. Но може да се чудите как може да сте активни, ако не можете да се изправите да упражнявате. Независимо колко сте на възраст, колко сте добре или какви здравословни проблеми имате, има форма на упражнения, които ще работят за вас.

Програма А: Програми за седнало усещане А: Седанни упражнения. Нямате нужда от оборудване, което да правите тези упражнения; Програма Б: седящи упражнения с топка. Ще ви трябва голяма топка, като терапевтична топка или плажна топка за деца. Или използвайте възглавница за хвърляне; Програма С: Седанни упражнения с еластични ленти и купички за супи Програма С: Седанни упражнения с еластични ленти и кутии за супа. Ще ви трябват еластични ленти, като например хирургически тръби или резисторни ленти, кутии за супа или други леки ръчни тежести.

Тази тема обхваща три леки програми за упражнения, за да ви помогне да започнете. Също така има съвети, които могат да ви помогнат да накарате упражняването да се превърне в навик.

Преди да започнете самостоятелно тренировъчна програма, винаги е добра идея да говорите с Вашия лекар. Това е особено важно, когато сте на възраст над 65 години или имате здравословни проблеми, като високо кръвно налягане или сърдечни заболявания.

Когато сте готови да започнете, опитайте тези леки упражнения. Всеки от тях обхваща трите вида фитнес, така че да можете да разтягате мускулите си, да изградите силата си и да усетите по-бързо сърцето си, докато седите.

Трябва да сте на твърд стол, когато правите тези упражнения. Не забравяйте да дишате, докато ги правите, и оставете миг между всяко упражнение.

Ако не сте били активни от известно време, започнете с 5 до 10 минути упражнения. Тъй като се чувствате по-силни, увеличете колко дълго упражнявате. Променете програмите си така, че да останете заинтересовани. Можете да направите една програма за един ден, друга програма на следващия ден и друга на третия ден. Целта е да бъдете активни всеки ден.

Ключът към упражнението е да вършите това, което е най-добро за вас. Можете да правите упражненията всичко по едно време, или можете да направите някои сутрин, а някои през нощта. Можете да тренирате по време на реклами, докато гледате телевизия. От теб зависи.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …