Упражняване мотивация: как да го получи, как да го запазите

Знаеш, че упражненията са добри за теб. Да го правиш обаче е друго нещо.

За да се придържате към рутинна тренировка, трябва да излезете там, когато този малък глас вътре в теб казва: “Ще го направя утре, или на следващия ден – може би”.

Мотивацията прави това, а не става дума само за прокарване на енергия.

Приемете, че ще има някои странични стъпки във вашето фитнес пътуване. – Джералд Ендрес, физиолог по физиотерапия

Вашата фитнес цел може да бъде прекалено голяма за вас в момента, особено ако сте нови за упражнения.

Начинаещите “искат да постигнат максимални цели, но те са склонни да бъдат претоварени”, казва Джералд Ендрес, физиолог по физика в Дюк център за живот в Северна Каролина.

Така че не започвайте да се опитвате да работите по един час всеки ден. Вместо това задайте по-разумни, постижими цели, като упражняване на 20 до 30 минути два или три пъти седмично.

График тренировки, независимо дали го правите онлайн или в старо училище фитнес списание. Виждайки подобрения, независимо дали се движите по-бързо, правите повече повторения или работите по-често, ще ви накара да продължите.

Станете истински. Ще изпуснете ден или два. Ако приемете, че ще има някои странични стъпки във вашето фитнес пътуване, ще бъдете по-добре подготвени психически да се справите с неуспехите, казва Endress.

Не позволявайте грешката да бъде извинение за това, че се отказвате.

Винаги ще има някой, който да е по-лек, по-бърз или по-гъвкав от вас.

Не се сравнявайте с тях, казва Ендреса. Забравете за тях. Не им позволявайте да ви възпират от целта. Времето за тренировка е за вас и за вас.

Намерете хора – приятели, семейство, колеги, съседи – които ще ви насърчават да останете на линия. Помолете ги да направят точно това.

“Лицето трябва да бъде в подкрепа, но не и да каже:” Защо не можете? Това е толкова лесно “, казва Карла Сототия от Cooper Aerobics в Далас. Ако полезната увереност се превърне в критика, внимателно напомняйте на вашия приятел, че нямате нужда от заклинание.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …