Упражняване за остеоартрит облекчаване на болката

Може да е трудно да се повярва, но експертите са съгласни – упражнението може да помогне за облекчаване на ставните болки от остеоартрит (ОА).

Упражнението може да укрепи мускулите около ставите, което спомага за отстраняване на стреса от ставите. Упражнете също

В допълнение към облекчаване на болката от остеоартрит, упражненията могат да компенсират други здравословни проблеми като остеопороза, диабет и сърдечни заболявания.

Първо, говорете с Вашия лекар за най-добрите видове упражнения за вас. След това започнете бавно.

Винаги е умно да започнете тренировката си с подгряване. Но хората с ОА може да искат да отидат още една крачка, за да затоплят мускулите си. Вземането на топла вана или нанасянето на топлинен пакет върху ставите може да ви е от полза, преди да работите.

Самото движение може да затопли мускулите. Ако се приготвяте да плувате или да се разхождате, загряването може да е леко плуване или разходка.

Ето някои прости загряващи упражнения за остеоартрит, от експерта по фитнес, Richard Weil, MEd, CDE. Направете три до пет повторения от всеки.

Укрепването на мускулите може да дойде от повдигане на тежестите на ръката, като се използват гъвкави тръби, дори и повдигането на 1 литър бутилка вода.

За да започнете програма за ръчно натоварване, използвайте тежести, които можете да повдигнете от 12 до 15 пъти с добра форма. Уверете се, че се чувствате комфортно, като използвате теглата. Започнете с тези прости укрепващи упражнения. Направете два или три комплекта от по 8 до 12 повторения.