Упражнения за болки в гърба

Най-добрият начин да се справите с болки в гърба е да останете активни и да продължите да правите редовни тренировки.

За болки в гърба

“Съветите, дадени преди 20 години, бяха за почивка, но изследванията показаха, че бездействието само влошава нещата”, казва Дрис Хетинг от BackCare, благотворителна организация, която предлага подкрепа и информация на хората с болки в гърба.

“Когато страдате от болка, може да искате да останете в леглото и да не се движите, но това води до по-нататъшна загуба на мобилност и само ще удължи болката.”

Йога и други упражнения

Да останеш активен означава да продължиш с ежедневните си дейности, за да не седиш. Примерите включват ходенето до магазините, вместо да карате колата, да излезете от автобуса на една спирка по-рано, да градинарите и да вземете кучето на разходка.

Ако имате лека болка, вземете болкоуспокояващи от Вашия фармацевт или супермаркет. Вашият фармацевт или лекар може да Ви посъветва кое лекарство е най-добро за Вас.

Ако болката в гърба ви е лека, опитайте се да упражнявате, както и да поддържате активен начин на живот. Можете да направите всяка дейност, която дава на тялото си добра тренировка.

“Важно е да изберете едно упражнение, което ви харесва”, казва Хеттинга. “Ако направите нещо, което ви харесва, вие сте по-склонни да се придържате към него.

Има някои доказателства, че редовната йога практика е от полза за хора с високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, болки и болки, включително болка в гърба, депресия и стрес. Разберете повече в ръководството за йога.

Има и някои изследвания, които показват, че пилатесът може да осигури облекчаване на болката при хора с неспецифична болка в гърба. Разберете повече в ръководството за пилатес.

Ръчна терапия

Някои проучвания предполагат, че техниката на Александър, метод за подобряване на позата, може да помогне за облекчаване на постоянната и повтаряща се болка в гърба. Въпреки това, Александър техника не се препоръчва от NICE като лечение за болки в гърба.

В идеалния случай вашият избор на дейности трябва да включва елементи на издръжливост, както и сила и гъвкавост.

Примерите включват ходене, бягане или джогинг, колоездене, танци, плуване, хидротерапия (упражняване във вода) и акваробика.

За идеи за упражнения с ниско въздействие прочетете нашата страница за лесни упражнения.

Hettinga казва, че програмите за упражнения са най-ефективни, ако се извършват редовно и за продължителни периоди от време.

Болка в гърба

Направете поне 150 минути упражнения на седмица. Може би ще искате да се развивате постепенно в продължение на няколко седмици.

Hettinga казва, че индивидуалната програма за упражнения дава най-добри резултати. Препоръчително е да потърсите медицински съвет преди да започнете тренировка за болки в гърба.

Hettinga предлага комбиниране на тренировъчна програма с курс на мануална терапия, особено когато болката е постоянна. Ръчната терапия се осигурява от физиотерапевтите.

“Доказателствата сочат, че ръчните терапии могат да бъдат ефективни. Гръбът ви се изследва, за да се види дали има нужда от освобождаване на ставите.

“Те могат да го направят с лек масаж, мобилизация или манипулация. Това е особено полезно, ако гърбът ви е твърд и гъвкавостта е проблем”, казва той.

Ръчните терапевти са квалифицирани да ви посъветват за вида упражнения, които ще бъдат най-ефективни при справянето с вида болки в гърба.

“Трябва да видите подобрения след няколко седмици”, казва Хеттинга. “Ако болката не е изчезнала след няколко седмици лечение, потърсете допълнителни медицински съвети, за да проучите алтернативите.

Винаги има нещо, което може да се направи за болки в гърба, но това изисква известна работа и отдаденост от вас. ”

Научете за видовете болки в гърба, получавайте съвети за лечение и научете как да предотвратите болки в гърба в бъдеще

Разберете как физиотерапията може да спомогне за насърчаване на изцелението и благосъстоянието

Научете как се извършва остеопатията и доказателствата, подкрепящи нейната ефективност

Ръководство за болки в гърба

Има доказателства, че акупунктурата изглежда работи за малък брой условия. Научете повече за това алтернативно лечение

Съвети за поддържане на здрави гърба и избягване на болки в гърба, включително упражнения и съвети за добра поза

Физиотерапия

остепатия

акупунктура

Погрижете се за гърба си