Упражнение по време на бременност – преглед на темата

Упражнението е полезно за здрави бременни жени, които получават пренатална грижа. Опитайте се да направите поне 2½ часа седмично умерено упражнение. 1, 2 Един от начините да направите това е да бъдете активни 30 минути на ден, поне 5 дни в седмицата. Добре е да сте активни в блокове от 10 минути или повече през целия ден и седмица.

Умереното упражнение / активност е безопасно за повечето бременни жени. Но винаги е добра идея да говорите с лекаря си, преди да започнете тренировъчна програма.

В ранните етапи на бременността някои жени могат да продължат своите тренировки за тренировка (включително бягане, аеробика, колоездене, пързаляне с кънки, ски, вдигане на тежести или други физически натоварени дейности). Други жени смятат, че е необходимо да се улеснят през първите седмици от бременността, но могат да се върнат към обичайното си физическо натоварване след сутрешното си заболяване или крайната умора.

Докато сте бременна, слушайте тялото си.

Когато сте уморени, не забравяйте, но не станете напълно неактивни. Леко до умерено аеробно упражнение, като ходене, помага на настроението ви и поддържа енергията ви нагоре; Ако обичате редовното напрегнато упражнение, обърнете внимание на сигналите на тялото, за да забавите постепенно или да промените рутинните си функции, докато бременността ви напредва; Не забравяйте, че можете да почувствате баланс, когато тялото ви се промени с бременност. Така че бъдете много внимателни, когато правите каквото и да било упражнение, в което може да загубите баланса си.

Яжте малка закуска или пийте сок от 15 до 30 минути преди да тренирате. Не упражнявайте на празен стомах. Ако не сте яли, тялото ви може да намалее глюкозата, което кара вашият черен дроб да отделя в кръвта ви вещества, известни като кетони или кетоациди. Кетоните са вредни за плода.

Продължете да ядете балансирана диета. Бременните жени, които не упражняват, изискват допълнителни 150 до 300 калории на ден. Когато упражнявате по време на бременност, увеличете калориите.