Умора (pdqâ®): поддържаща грижа [] – причини за умора при пациенти с рак

Умората при пациенти с рак може да има повече от една причина.

Това обобщение на допълнителната и алтернативната медицина (CAM) предоставя общ преглед на използването на PC-SPES като лечение при хора с рак. Резюмето съдържа кратка история на изследванията на PC-SPES, резултатите от клиничните изпитвания и възможните нежелани ефекти на PC-SPES. В това резюме е включено обсъждане на замърсяването на PC-SPES и нейното оттегляне от начините на разпространение; Това резюме съдържа следната ключова информация; PC-SPES е патентована смес от осем …

Умората при пациенти с рак може да бъде причинена от следното

Умората е често срещана при хора с напреднал рак, които не се лекуват с рак.

Не е известно как лечението с рак причинява умора.

Лекарите се опитват да разберат по-добре как онкологичните лечения като хирургия, химиотерапия и лъчелечение причиняват умора. Някои изследвания показват, че умората е причинена от

Когато започнат лечение с рак, много пациенти вече са уморени от медицински тестове, операции и емоционалния стрес за справяне с раковата диагноза. След началото на лечението умората може да се влоши. Пациентите, които са по-възрастни, имат напреднал рак или получават повече от един вид лечение (например както химиотерапия, така и лъчева терапия), е по-вероятно да имат продължителна умора.

Различните лекове за рак имат различни ефекти върху енергийното ниво на пациента. Типът и схемата на лечението може да повлияе на количеството на умората, причинено от лечението на рака.

Умора, причинена от химиотерапия

Пациентите, лекувани с химиотерапия, обикновено изпитват най-голяма умора в дните след всяко лечение. След това умората намалява до следващото лечение. Умората обикновено се увеличава с всеки цикъл. Някои проучвания показват, че пациентите имат най-тежка умора в средата на всички цикли на химиотерапията. Умората намалява след приключване на химиотерапията, но пациентите може да не се чувстват нормални до месец или повече след последното лечение. Много пациенти се чувстват уморени от месеци или години след края на лечението.