Се чувстват добре всеки ден: съвети за облекчаване на хроничната болка (спонсорирани)

Хроничната болка е продължителна болка, която продължава след обичайния период на възстановяване, засягайки физическото и емоционално благополучие. Често срещаните видове хронична болка включват болки в ставите, болки в гърба и мигрена, и могат да продължат седмици, месеци и дори години. 1

Ацетаминофенът и другите нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) са често срещани лекарства за облекчаване на болката, използвани за лечение на хронична болка, но те имат някои ключови различия. В допълнение, локални болкоуспокоителни, като външен капсаицин и лидокаин, също могат да осигурят допълнително облекчение за лека до умерена болка.

Артритът е възпаление на една или повече стави, където се срещат две кости. 4 Остеоартритът е най-честата форма. 5

Колежът по ревматология препоръчва да се опита ацетаминофен за болка при артрит първо заради неговата безопасност и ефективност. Ако обаче болката продължи, може да поискате да поговорите с вашия медицински специалист за използването на нестероидни НСПВС като ибупрофен или напроксен.

Също така можете да опитате да прилагате външен капсаицин или лидокаин върху засегнатите стави 7. Ако се нуждаете от три до четири пъти дневно, за да облекчите болката, това е индикация да се обърнете към лекар, за да обсъдите допълнително лечение.

Независимо от възрастта ви, постоянните болки в тялото могат да бъдат брутално преживяване. Човек с генерализирани болки и болки има дискомфорт в много области на тялото.

Симптомите могат да включват: мускулни болки, мускулни болки, болки в ставите, скованост на ставите, болки в шията и болки в гърба. 8. Честите причини за хронична болка включват артрит, проблеми с гръбначния стълб, травма, хирургия, увреждане на нервите и удар. Неизвестни причини.

Ацетаминофен, нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВС), масажи и разтягане могат да се използват за лечение на болки и болки. Топлината или студът могат също да помогнат. Опитайте да навлажнете в топла баня, като използвате локални затоплящи кремове, подложки за нагряване и други външни лечения, за да намалите дискомфорта си. 9 Кремове и спрейове за облекчаване на болката могат да осигурят временно облекчаване на мускулната болка, като помагат за вцепеняване на повърхността на кожата, но не използвайте тези кремове и спрейове с нагревател, тъй като те могат да причинят изгаряния.

Главоболията са неприятни болки в главата, които могат да причинят натиск и болка. Мигрена са болезнени, увреждащи главоболие, които често имат придружаващи симптоми като гадене, повръщане или чувствителност към светлина и звук. Докато причината за мигрена не е напълно разбрана, нервната активност в мозъка променя кръвния поток на мозъка и причинява симптоми на мигрена. 10

Облекчаващите болкоуспокояващи като аспирин, комбинация от аспирин и кофеин, ацетаминофен и ибупрофен могат да помогнат за облекчаване на мигренозната болка. 11. Промени в начина на живот също могат да окажат влияние, като подобряване на навиците на съня, избягване на солени и прекомерно преработени храни. Намаляване на алкохола и кофеина 12. Ако често срещате тежки мигрена, консултирайте се с вашия лекар относно лекарствата, отпускани по лекарско предписание.

Посъветвайте се с Вашия Walgreens фармацевт какво е точно за вас. Понастоящем можете да попитате дали Pharmacy Chat е на разположение 24 часа в денонощието или спирайте на местния Walgreens *. За повече информация посетете Walgreens.

Пазарувайте онлайн или в магазина, което е най-удобно за вас.

В Walgreens ще получите експертни съвети, услуги в магазина и препоръчани продукти, за да ви помогне да намерите облекчение от хронична болка.