Се наслаждавайте на храната, без да разваляте диетата си

Много романтични дати включват любящ гледам през масата на любимата ви, докато и двамата се наслаждавате на страхотно ядене. Но докато тези дати за храна може да са чудесни за любимия ви живот, те могат да причинят поразия в талията ви.

Възможно ли е да останете в крак с целите за здравословно хранене и все още да имате зрелищни времена на вечер? Експертите казват, че има неща, които можете да направите, за да не оцелеете само на датите за храна, но да се развивате в тях.

Едно от нещата, които работят във ваша полза на дадена храна, е времето. Храненето е по-бавно, когато споделяте вечеря на свещи. Има сладък разговор, целуване на ръце, загадка за крака и т.н., които отнемат време.

Храненето бавно е добро нещо за контрол на теглото. Отнема 20 минути, докато стомаха ви каже на мозъка, че вече не е гладен, но е удобен. Ако ядете бързо, може да се яде “удобно”, защото не сте дали на стомаха си възможност да съобщавате на мозъка си.

Радвайки се на романтична вечеря в курсове – било то у дома или в ресторант – помага и за забавяне на процеса на хранене. Просто се уверете, че имате малки порции от всеки курс.

Някога ли сте се хранили през деня, за да се поберат в луксозни дрехи за специална вечер? Или сте се хранили само през деня, за да “накарате” тези калории за по-късно, когато ще се насладите на датите на храната в един страхотен ресторант?

Според Дженифър Л. Драйън, MD, психиатър на персонала в обща болница в Масачузетс, този тип ограничаване често насърчава преяждането и може да ви остави да се почувствате неудобно и емоционално напрегнато.

Най-добрата стратегия за хранене със специални поводи е да продължите да ядете разумна, здравословна диета в дните, водещи до събитието, “казва Дerenne.” Веднъж там, поръчайте храни, които ви харесват – включително десерт!

Derenne вярва, че ако не сте гладни, когато седнете на специално хранене, шансовете са по-добре да се насладите на разумни размери.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …