Преглед на диета 2: какво да очаквате

Този план може да ви помогне да спасите живота си, според автора и бившия тексаски пожарникар Rip Esselstyn.

“Отиди на растенията силни!” Е лозунгът за тази диета, основана на растенията. Еселстин е вдъхновен от медицинското изследване на баща си за лечение на сърдечни заболявания чрез хранене.

Има два 28-дневни диетични плана – The Fire Cadet и Firefighter. Първият е по-плавен подход; Последната е по-екстремната версия.

Пожарният план Cadet постепенно премахва храни, които се считат за нездравословни, като същевременно добавят цели, хранителни храни към вашата диета.

Планът за пожарникарите се втурва право, като яде само цели зърна, зеленчуци, плодове и бобови растения през всичките 4 седмици. Ще изрежете всички животински продукти и рафинирани храни от самото начало.

Можете да имате растителни храни, като например

Извън граници

Esselstyn Ви насърчава да се откажете от алкохола, поне за 4 седмици от диетата. Ограничавайте се до една чаша вино на ден, ако е необходимо.

Тъй като това е вегетарианска диета (без животински продукти), ще ви трябват определени добавки или обогатени храни, които да отговарят на хранителните нужди, включително витамин D и витамин B12. Може да се нуждаете и от рибено масло за омега-3 мастни киселини DHA и EPA.

Ограничения: Ако сте свикнали да ядете месо, млечни продукти и други животински продукти и да използвате мазнини, за да вкусите вашата храна (салатно превръзка и готвене с масло), ще ги давате. Това може да се окаже много рестриктивно.

Готвене и пазаруване: Независимо дали сте готвач или предпочитате приготвени или пакетирани храни, планът може да работи за Вас. Книгата предлага лесни за следване рецепти, с допълнителни интелигентни съвети за вземане на здравословни ястия с удобни храни. Също така има съвети как да останете в план, когато ядете.

Пакетирани храни или ястия: Не.

Вътрешни срещи: Не.

Упражнение: Esselstyn препоръчва да се тренирате най-малко 5 дни в седмицата, независимо дали сте сърдечно-съдови или силови тренировки, за 10 до 45 минути. Книгата предоставя 4-седмичен план за упражнения с картини, показващи какво да правите.

Двигателят 2 Диета вече е вегетариански, вегетариански, ниско-сол и ниско съдържание на мазнини план. Можете да направите замествания без глутен за всички зърнени храни или пшенични продукти. Няма ограничения на калориите за тази диета.

Цена: Вероятно ще останете в рамките на редовния си бюджет за хранителни стоки.

Поддръжка: Предлага се общност за подкрепа, предлагана онлайн.

Работи ли?

Ако можете да направите прехода към веганска диета и да се придържате към нея, определено ще отслабнете. Когато извадите месо, млечни продукти и всички други животински продукти, както и масла и захарни храни, ще намалите и калориите. Има голямо количество доказателства, които показват, че това ще доведе до намаляване на паунда и подобряване на вашето здраве.

Има няколко важни клопки с този план, за да сте наясно. Първо, ако се зареждате с нишестени храни, като макаронени изделия, ориз и картофи, можете да компенсирате повече от калориите, които сте загубили при изрязването на други храни.

Второ, ще ви бъдат необходими допълнителни усилия, за да сте сигурни, че получавате достатъчно протеини във вашата диета, така че не забравяйте да включите нежелани източници като тофу, темпе, соево и бадемово мляко във вашата диета всеки ден.

Това са често срещани грешки, които хората правят, когато отиват вегани, и двете могат да компенсират усилията ви за загуба на тегло и да ви накарат да се чувствате изтощени от липсата на протеини.

Добре ли е за определени условия?

Вегетарианската диета на Esselstyn е много здравословен вариант, ако имате диабет, високо кръвно налягане, висок холестерол или сърдечно заболяване. Като диета с ниско съдържание на калории, ниско съдържание на мазнини, ниско съдържание на захар и високо съдържание на фибри, тя ще помогне за понижаване на кръвната захар, кръвното налягане и холестерола. Изследванията показват, че това е отлична възможност, ако имате сърдечно заболяване.

Има дори някои изследвания, които показват, че вегетарианската и вегетарианската диета могат да помогнат за предотвратяване на болестта на Алцхаймер, някои видове рак и други здравословни проблеми.

Последното слово

Веганската диета не е за всеки. Не е лесно да се направи преминаването от диета, базираща се на месото, до чисто растително базиран начин на живот. Но ако сте заинтересувани от загуба на тегло и да останете здрави, това ще свърши работата.

Просто не ставайте жертва на обикновени вегански грешки. Направете протеина като приоритет, не търгувайте с месо за нишестени храни и търсете обогатени с Б12 храни (или добавки), тъй като получавате този витамин естествено само от животински продукти.

Тъй като няма да ядете риба, също така ще потърсите растителни източници на омега-3 мастни киселини, като семена от ленено семе и чиа. И не забравяйте да ядете калций и витамин D-обогатени храни, ако избягвате мляко и млечни продукти. Говорете с Вашия лекар или диетолог за това дали трябва да допълвате с DHA (омега-3 мазнина, намерена в рибата).

SOURCE

Esselstyn, R. Двигателят 2 диета, Grand Central Life & Style, 2009.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …