Подходящ начин на приложение на етидронат (орален път)

Дозирането

Пропусната доза

Приемайте това лекарство само според указанията. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Уверете се, че вашият лекар знае дали диетата ви включва големи количества калций, като мляко или други млечни продукти или ако сте на някаква специална диета, като диета с ниско съдържание на натрий или ниско съдържание на захар. Калций в диетата може да предотврати абсорбцията на перорален етидронат.

Вземете etidronate с пълно стъкло (6 до 8 унции) вода на празен стомах, най-малко 2 часа преди или след хранене (средно сутрин е най-добре) или преди лягане. Храната може да намали количеството на ерадидрона, абсорбирано от тялото ви.

Не легнете поне 30 минути след приема на това лекарство и не лягайте, докато не ядете някаква храна.

При някои пациенти етилдронатът отнема до 3 месеца, за да работи. Ако смятате, че лекарството не работи, не спирайте да го приемате сами. Вместо това се обърнете към Вашия лекар.

съхранение

Важно е да ядете добре балансирана диета с достатъчно количество калций и витамин D (намира се в млякото или други млечни продукти). Твърде много или твърде малко от двете може да увеличи вероятността от нежелани реакции, докато приемате етидронат. Вашият лекар може да ви помогне да изберете плана за хранене, който е най-подходящ за Вас. Не вземайте обаче храна, особено мляко, млечни продукти или други млечни продукти или антиациди, минерални добавки или други лекарства, които имат високо съдържание на калций или желязо (високи количества от тези минерали също могат да се съдържат в някои витаминни препарати). Магнезий или алуминий в рамките на 2 часа след приема на етидронат. За тази цел може да предотвратите правилното функциониране на това лекарство.

Ако това лекарство нарушава стомаха, попитайте Вашия лекар дали можете да вземете две по-малки дози вместо една по-голяма доза. Не променяйте, без да говорите с Вашия лекар.

За лечение на болестта на Paget може да се наложи да приемате това лекарство до 6 месеца. След това след 90 дни, след като не сте приемали лекарството, Вашият лекар може да поиска да започнете друг курс на лечение.

Ако имате болест на Paget, това лекарство може да работи бавно, така че може да не се чувствате по-добре, докато не го използвате известно време. Не спирайте приема, без да говорите първо с Вашия лекар. Вашето тяло може да продължи да отговаря на това лекарство няколко месеца след като сте спрели употребата му.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.