Описанието на фентанил (трансдермален път) и търговските наименования

Канадска марка

Фентанил кожен пластир (трансдермален) се използва за лечение на силна болка. Той може да се прилага в болнична обстановка след операция или у дома за тежка хронична болка, когато е необходим денонощен болкоуспокояващ ефект за дълъг период от време. Фентанил е наркотичен аналгетик (лекарство за болка). Той действа върху централната нервна система (ЦНС), за да облекчи болката.

Тъканният пластир Duragesic® не трябва да се използва, ако имате нужда от лекарство за болка само за кратко време, като например след стоматологична хирургия или операция на сливиците. Не използвайте пластира за лека болка или болка, която се появява само веднъж.

Когато наркотичното лекарство се използва дълго време, то може да стане навик, което води до психическа или физическа зависимост. Въпреки това, хората, които продължават болката, не трябва да позволяват на страха от зависимост да ги предпази от употребата на наркотици, ако е необходимо. Не е вероятно да възникне психическа зависимост (пристрастяване), когато се използват наркотици за тази цел. Физическата зависимост може да доведе до странични ефекти при отнемане, ако лечението се спре внезапно, но нежеланите реакции обикновено могат да бъдат предотвратени чрез постепенно намаляване на дозата.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Кръпката, удълженото освобождаване, кръпка, помощно устройство

Този продукт се предлага в следните дозови форми