Описанието на емпаглифлозин (орален път) и търговските наименования

Емпагфлузин се използва за лечение на диабет тип 2. Той действа в бъбреците, за да предотврати усвояването на глюкоза (кръвната захар). Това помага да се намали нивото на кръвната захар. Емпагфлузинът не помага на пациенти, които имат инсулинозависим или диабет тип 1.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на емгалифлозин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

таблетка

Съответните проучвания, проведени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на емпаглифлозин при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче имат по-голяма вероятност да имат проблеми с бъбреците, което може да изисква повишено внимание.

алергии

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Педиатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Гериатрична

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Други медицински проблеми

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозирането

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Не променяйте дозата си, освен ако не сте указани от Вашия лекар.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Внимателно следвайте специалния план за хранене, който ви е дал лекар. Това е най-важната част от контрола на вашия диабет и ще помогне на лекарството да работи правилно. Упражнявайте редовно и тествайте захар в кръвта или урината, както е указано.

Може да приемате това лекарство със или без храна.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Пропусната доза

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

съхранение

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, особено през първите няколко седмици, през които приемате това лекарство. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

При това лекарство може да се появи замаяност, замайване или припадък. Това е по-често, ако имате бъбречно заболяване, ниско кръвно налягане или ако приемате диуретик (хапче за вода). Приемането на много течности всеки ден може да помогне. Пийте много вода по време на тренировка или в горещо време. Проверете при Вашия лекар, ако имате тежко гадене, повръщане или диария, което не спира. Това може да доведе до загуба на прекалено много вода.

Може да се появи кетоацидоза (високи кетони и киселини в кръвта), докато използвате това лекарство. Това може да бъде животозастрашаващо и изисква незабавно медицинско обслужване. Вашият лекар може да ви даде заместител на инсулин, течност и въглехидрати за лечение на това състояние. Кажете на лекаря си веднага, ако имате гадене, повръщане, затруднено дишане, повишена жажда или уриниране.

Това лекарство може да причини хипогликемия (ниска кръвна захар). Това е по-често, когато това лекарство се приема заедно с други лекарства за диабет (напр. Инсулин, глипизид или глибурид). Симптомите на ниска кръвна захар трябва да се лекуват, преди да накарат те да излязат. Хората изпитват различни симптоми с ниска кръвна захар. Важно е да научите кои симптоми обичайно имате, за да можете бързо да ги лекувате. Някои симптоми на ниска кръвна захар включват промени в поведението, които са подобни на пиян, замъглено зрение, студено изпотяване, объркване, хладна, бледа кожа, трудности при мислене, сънливост, прекомерен глад, сърцебиене, главоболие, гадене, Слаба реч или необичайна умора или слабост. Говорете с Вашия лекар за това как да лекувате ниската кръвна захар.

Това лекарство може да причини вагинални дрождени инфекции при жените и гъбични инфекции на пениса при мъжете. Това е по-често при пациенти с анамнеза за инфекции на генитални дрожди или при мъже, които не са обрязани. Жените могат да имат вагинално зачервяване, сърбеж или миризма. Мъжете може да имат зачервяване, сърбеж, подуване или болка около пениса или изпускане със силна миризма от пениса. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако имате някой от тези симптоми.

Това лекарство може да увеличи риска от инфекции на пикочните пътища. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако имате болка в пикочния мехур, кървава или мътна урина, затруднено, изгарящо или болезнено уриниране, или болка в долната или задната част на гърба.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Това лекарство може да повлияе резултатите от някои медицински изследвания (напр. Тестовете за глюкоза в урината може да не са точни).

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.