Мастния фестивал? Калории в храната на панаира

Хората посещават фестивали и панаири, за да се наслаждават на вози, игри, животни и ухапвания. Но това, което наистина привлича тълпите, е храната – особено пържената храна. И в наши дни храната на панаири, фестивали и увеселителни паркове е по-страшна от наклона на въртележка или влакче в увеселителен парк! Говори на експертите по хранене, за да получи истината за мазнините и калориите в храната на панаира.

Храна без съмнение се е случвала на фестивали дори преди първия държавен панаир в страната, проведен в Сиракуза, Ню Йорк през 1841 г. Но през 1904 г. на Световния панаир в Сейнт Луис са се запознали с първите реални ” “- готварски торти и конуси за сладолед, които биха могли да се консумират по време на ходенето, според уебсайта на statefairrecipes.

Оттогава справедливата храна е напреднала много по-далеч от карамелските ябълки, царевицата на кочата и нагос. Изглежда, че няма как да се сложи край на това, което може да бъде очукан и дълбоко пържени – бисквити, бонбони, сирена, макарони и сирене, пралини, шоколадови ягоди, дори кола (последната направена с кола подсладена тесто И покрити с кола сироп и пудра захар). Държавният панаир в Минесота, за един, може да се похвали с 54 вида храна на талията на тазгодишния панаир.

Повечето бази данни за хранителната стойност не включват стойностите на мазнините и калориите за такива храни. Но според Лона Сандън, професор в Югозападния медицински център на Тексаския университет, можете да разчитате на тези храни, за да имате шокиращо високо ниво на мазнини и калории.

Моето образовано предположение е сервиране на пържени кола тесто, бита сметана и коксовият сироп на върха е приблизително 830 калории “, казва Сандън. “Пържените макарони и сирене са приблизително 610 калории; Пържената сирене в балната зала с 500 калории; Една пържена пържена ще дойде в около 350 калории; И горещо куче и сирене от фритюрника, приготвено с тортила, за около 550 калории.

Ето и по-страшни хранителни фигури от уеб сайта на калории крал, за мазнини и калории в храната на панаира или фестивала

“Яденето на панаир или фестивал може да предизвика хаос в талията ви, защото е толкова лесно да консумирате хиляди калории”, казва Кристин Палумбо, Р.Д.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …