Мазнини и годни?

Майкъл У. Смит, М; На 01 юли 2008 г.

В: Малко съм с наднормено тегло, но упражнявам много. Аз съм разочарован. Възможно ли е да бъдете мазни и удобни?

О: Да, може да сте с наднормено тегло и в добра форма едновременно. Всъщност, физиолозите сега вярват, че наднорменото тегло и здравината са далеч по-здрави от това, че са кльощави и излязоли от форма.

Колко по-здравословно? Едно скорошно проучване на 2600 души показва, че субектите, които са били неспособни, са били четири пъти по-склонни да умрат от тези, които са били много годни – независимо дали тези хора са били с нормално тегло, наднормено тегло или със затлъстяване. Това е така, защото упражнението – независимо колко тежи – намалява риска от широк спектър от заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.

Ако сте извън форма или имате сърдечно заболяване, високо кръвно налягане или диабет, говорете с Вашия лекар преди да започнете тренировъчна програма. Но не забравяйте, че дори започването бавно дава някои предимства.

Според физиолога за физически упражнения Стивън Блеър, който е извършил няколко изследвания на фитнес и смъртност, като само три 10-минутни разходки на ден, пет дни в седмицата, ще ви опази по-здравословно.

Получете повече упражнения и ще се възползвате от още предимства, включително отслабване на това допълнително тегло.

Лори Андерсън, RN, FNP, MSN, Heart Disease Expert

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …