Изразени простатни секрети

Изследването на изявените секрети на простатата тества проба от секрецията за признаци на възпаление или бактериална инфекция.

Секретите се изследват под микроскоп за признаци на възпаление и се култивират в лабораторията, за да се установи дали са налице бактерии.

Този тест може да се направи, ако имате

Наблюденията на изразените секрети на простатата могат да включват следното.

Това може да се нарече и отрицателен резултат.

Малко или никакви бели кръвни клетки се наблюдават, когато пробата се разглежда под микроскоп.

Повторни инфекции на пикочните пътища (UTI); Симптоми, които предполагат хроничен бактериален простатит, синдром на хроничен простатит / тазова болка, синдром на възпаление или синдром на хроничен простатит / тазова болка, невъзпалителни.

В пробата не растат бактерии.

Негативната култура може да означава, че симптомите са причинени от синдром на хроничен простатит / тазова болка, възпалителен или невъзпалителен.

Това може да се нарече положителен резултат.

Бели кръвни клетки, гнойни клетки или други видове клетки, които сочат към възпаление, се наблюдават, когато пробата се разглежда под микроскоп.

Бактериите растат в пробата.

Вашият лекар може да Ви помоли да избегнете еякулацията в продължение на 5 дни преди този тест. Това позволява на простатната течност да се натрупва и предотвратява увеличаването на броя на белите кръвни клетки в простатната течност, което може да повлияе на резултатите от теста.

Резултатите от теста могат да ви помогнат да покажете кой тип простатит причинява вашите симптоми. Но този тест често не дава убедителни доказателства за причината за симптомите.

Попълнете формуляра за информация за медицинските тестове (PDF) (Какво представлява PDF документ?), За да ви помогне да се подготвите за този тест.

Никел JC (2012 г.). Простатит и свързани с него състояния, орхит и епидидимит. В AJ Wein et al., Eds., Campbell-Walsh Urology, 10th ed., Vol. 1, стр. 327-356. Филаделфия: Сондърс.

Shoskes DA, et al. (2003 г.). Дългосрочни резултати от мултимодалната терапия при синдром на хроничен простатит / хронична болка в таза. Journal of Urology, 169 (4): 1406-1410.

Д-р Грегъри Томпсън – вътрешен лекар; Кристофър Д. Ууд, MD, FACS – Урология, онкология

4 юни 2014 г.