Извънматочна бременност: симптоми, рискови фактори, диагноза и лечение

При нормална бременност вашият яйчник освобождава яйцеклетка във вашето яйце. Ако яйцето се сблъска със сперматозоиди, оплоденото яйце се придвижва в матката, за да се прикрепи към лигавицата си и продължава да расте за следващите 9 месеца.

Най-често ектопичната бременност се случва в първите няколко седмици от бременността. Може да не знаете, че още сте бременна, така че може да бъде голям шок. Лекарите обикновено го откриват до 8-тата седмица на бременността.

Ектопичните бременности могат да бъдат страшни и тъжни. Бебето вероятно не може да оцелее – макар и в изключително редки случаи той или тя може. (Това не е възможно при бременност в туберкулоза, cornual или маточната шийка) Така че това е загуба, която може да отнеме известно време, за да се преодолее. Може да ви утеши да знаете, че ако имате извънматочна бременност, вероятно ще бъдете в състояние да имате здрава бременност в бъдеще.

Ако изпитвате посочените по-горе симптоми, незабавно се свържете с вашия лекар и отидете в спешното отделение. Бързото навлизане в болницата е важно за намаляване на риска от кръвоизлив (тежко кървене) и за запазване на плодовитостта.

Съвети за облекчаване на киселините в стомаха; Здравословно пеене: основното; Стоматологични посещения за бременни жени

Една от причините за извънматочна бременност е увредената фалопиева тръба, която не позволява оплодената яйцеклетка в матката, така че да се имплантира във фалопиевата тръба или някъде другаде.

Здравословни рецепти минус сърцето; Защитете вашето семейство от грудки; Смутен ли от инконтиненция?