Женски презервативи – преглед на темата

Презервативите могат да ви предпазят от полово предавани инфекции (ППИ) и те могат да бъдат използвани за предотвратяване на бременност.

Женският презерватив е бариерен метод за контрол на раждаемостта.

Използването на презерватив от женски пол не изисква лекарско предписание или посещение на здравен специалист. Презервативите се продават в аптеки и клиники за семейно планиране.

Ако се използва перфектно, степента на неуспех на метода за женския презерватив е 5%, което означава, че при перфектна употреба 5 жени от 100 ще забременеят през първата година на употреба. При типична употреба 21 жени от 100 жени ще забременеят през първата година на употреба. 1 Това се дължи най-вече на неприлагането на презерватив всеки път със сношение или неспазване на указанията за употреба.

Женският презерватив осигурява известна защита на гениталната област около отвора до влагалището по време на полов акт. А това може да намали риска от получаване или предаване на заболявания като генитален херпес или генитални брадавици. Някои изследвания показват, че женски презервативи работят, както и мъжки презервативи за предотвратяване на ППИ. 2

Можете да вмъкнете женски презерватив до 8 часа преди полов акт. Този презерватив съдържа смазка отвътре. Използвайте нов презерватив всеки път, когато имате полов акт. Не използвайте женски презерватив с мъжки презерватив.

Тези презервативи имат смазка отвътре. Разпространете го, като триете страничните части на презерватива заедно. Можете също така да добавите смазка; Намерете удобна позиция, за да поставите презерватива. Някои жени стоят с един крак на един стол. Други жени седят на ръба на един стол или легнаха; Поставете един пръст в презерватива. С другата си ръка стиснете затворения край на презерватива и поставете го в вагината. Използвайте пръста вътре в презерватива, за да натиснете затворения край навътре във вагината; Отвореният край на презерватива ще виси около инча извън вагината ви; По време на полов акт, пенисът трябва да е вътре в презерватива; След еякулацията веднага извадете кондома; Обърнете отворения външен пръстен, за да затворите презерватива и да задържите спермата вътре, преди да се премахне презервативът. Издърпайте презерватива, преди да се изправите.