Естроген / андроген комбинация (орален път, парентерален път) описание и търговски марки

Андрогените и естрогените са хормони. Естрогените се произвеждат от организма в по-големи количества при жените. Те са необходими за нормалното сексуално развитие на жената и за регулиране на менструалния цикъл през родилните години. Андрогените се произвеждат от тялото в по-големи количества при мъжете. Андрогените обаче присъстват и при жените в малки количества.

Яйчниците и надбъбречните жлези започват да произвеждат по-малко от тези хормони след менопаузата. Този комбиниран продукт се предписва, за да компенсира това по-ниско производство на хормони. Това може да облекчи признаците на менопаузата, като горещи вълни и необичайно потене, студени тръпки, припадъци или замайване.

Андрогени и естрогени също могат да се използват за други състояния, определени от Вашия лекар.

Няма медицински доказателства в подкрепа на убеждението, че употребата на естрогени (съдържащи се в това комбинирано лекарство) ще увреди пациента, ще запази кожата мека или ще забави появата на бръчки. Нито доказано е, че употребата на естрогени по време на менопаузата ще облекчи емоционалните и нервните симптоми, освен ако тези симптоми не са причинени от други менопаузални симптоми, като горещи вълни.

таблетка

Хартията, наречена “Информация за пациента”, трябва да Ви бъде дадена с рецепта. Прочетете внимателно това. Също така, преди да използвате андроген и естроген, вие и Вашият лекар трябва да обсъдите доброто, което ще направите, както и рисковете от използването му.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми