Естрогел (естрадиол) използва, дозировка, странични ефекти

Какво представлява естрогелът?

Естрогелът е медицинско предписание, което се използва за намаляване на някои симптоми на менопаузата, като умерени до тежки горещи вълни и вагинални симптоми като сухота, парене и дразнене.

Естрогелът може също да се използва за цели, които не са изброени в това ръководство за медикаменти.

Не трябва да използвате Естрогел, ако имате някое от следните състояния: анамнеза за сърдечен инфаркт, инсулт или кръвен съсирек, нарушение на кръвосъсирването или кръвосъсирването, чернодробно заболяване, необичайно вагинално кървене, анамнеза за алергична реакция към естрадиол, Или рак, свързан с хормони, като рак на гърдата или на матката.

Важна информация

Не използвайте, ако сте бременна.

Естрадиолът може да увеличи риска от развитие на състояние, което може да доведе до рак на матката. Посъветвайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате някакво необичайно вагинално кървене, докато използвате Естрогел.

Децата трябва да избягват да влизат в контакт с кожата, където сте приложили естрогел. Локалният естрадиол се абсорбира през кожата и може да предизвика нежелани реакции при дете, което влиза в контакт с това лекарство или с кожа, където е приложен естрогел.

Естрадиол не трябва да се използва за предотвратяване на сърдечни заболявания, инсулт или деменция, тъй като това лекарство може действително да увеличи риска от развитие на тези състояния. Дългосрочната употреба на естрогел може също да увеличи риска от рак на гърдата или кръвен съсирек.

Преди да използвате това лекарство

Не трябва да използвате Estrogel, ако имате

Абнормно вагинално кървене, което не е било проверено от лекар

Всякакъв вид рак на гърдата, матката или хормонално-зависимия рак

Анамнеза за сърдечен удар, удар или кръвен съсирек (особено в белите дробове или в долната част на тялото)

чернодробно заболяване

Кървене или нарушение на кръвосъсирването

Ако сте бременна или може да забременеете; или

Ако някога сте имали алергична реакция към естрадиол.

Естрадиол няма да предотврати сърдечни заболявания, сърдечен удар, инсулт, рак на гърдата или деменция и всъщност може да увеличи риска от развитие на тези състояния. Естрадиолът може също да увеличи риска от рак на матката или яйчниците. Говорете с Вашия лекар за индивидуалните рискове.

За да сте сигурни, че естрогелът е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Необичайно вагинално кървене

сърдечно заболяване

астма

Епилепсия или друго гърчово разстройство

Чернодробно или бъбречно заболяване

Наследствен ангиоедем

ендометриоза

Разстройство на щитовидната жлеза

кожна туберкулоза

Как да използвам Естрогел?

Високи нива на калций в кръвта (хиперкалцемия)

мигрена

Заболяване на жлъчния мехур; или

(Като диабет, тютюнопушене, наднормено тегло, високо кръвно налягане или висок холестерол, които имат анамнеза за заболяване на коронарната артерия, са на възраст над 40 години или сте имали хистеректомия).

Не използвайте естрогел, ако сте бременна. Използвайте ефективен контрол на раждаемостта, за да предотвратите бременност, докато използвате това лекарство.

Естрадиолът може да премине в кърмата и да навреди на кърмачето. Това лекарство може също така да забави производството на кърма. Не използвайте естрогел, ако кърмите бебе.

Използвайте естрогел точно както е предписано от Вашия лекар, следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Естрадиолът може да увеличи риска от развитие на състояние, което може да доведе до рак на матката. Вашият лекар може да Ви предпише прогестин, докато приемате естрадиол, за да намалите риска. Незабавно съобщавайте за всяко необичайно вагинално кървене.

Прочетете цялата информация за пациента, ръководствата за медикаменти и инструкциите, предоставени ви. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

Нанасяйте естрогел само върху чиста, суха, непрекъсната кожа. Не прилагайте върху кожата, която е червена или раздразнена. Никога не прилагайте това лекарство върху гърдите.

За да използвате EstroGel

Преди да използвате помпата за първи път, тя трябва да е грундирана. Отстранете големия капак на помпата и натиснете напълно помпата два пъти за помпата от 93 грама или три пъти за помпата от 50 грама и помпата от 25 грама. Отстранете неизползвания гел, като внимателно изплакнете мивката или я поставите в битовите отпадъци по начин, който предотвратява случайното излагане или поглъщане от членовете на домакинството или домашните любимци. След залепването, помпата е готова за употреба и една пълна депресия на помпата ще дава едно и също количество естрогел всеки път.

Нанасяйте естрогел по едно и също време всеки ден. Трябва да прилагате дневната си доза гел върху чиста, суха, непрекъсната кожа. Ако направите вана или душ или използвате сауна, приложете дозата на естрогел след вана, душ или сауна. Ако отидете да плувате, опитайте се да оставите колкото е възможно повече време между прилагането на дозата на естрогел и плуването.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Уверете се, че кожата ви е напълно суха, преди да приложите естрогел.

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

За да приложите дозата, събирайте естрогела в дланта си, като натиснете без да се колебаете дросела, здраво и напълно с едно движение на течности.

Нанесете гела върху едната ръка с ръката си. Разстилайте естрогела колкото е възможно по-тънко от цялата област отвътре и отвън на ръката си от китката до рамото. Никога не прилагайте естрогел директно върху гърдата.

Какво трябва да избягвам докато използвам естрогел?

Винаги поставяйте малката защитна капачка на върха на помпата и големия капак на помпата над горната част на помпата след всяка употреба.

Измийте ръцете си със сапун и вода, след като приложите естрогела, за да намалите вероятността лекарството да се разпространи от ръцете ви до други хора.

Не е необходимо да масажирате или да разтривате в Естрогел. Просто оставяйте гела да изсъхне до 5 минути преди обличането.

Странични ефекти от естрогел

Естрогелът е запалим. Избягвайте пушенето или близостта до открит пламък, докато лекарството се изсуши напълно на кожата Ви.

Измийте ръцете си със сапун и вода след прилагане на естрогел. Избягвайте да позволите на други хора да приемат това лекарство върху кожата си. Ако това се случи, измийте добре зоната със сапун и вода.

Децата трябва да избягват да влизат в контакт с кожата, където сте приложили естрогел. Локалният естрадиол се абсорбира през кожата и може да причини преждевременно пубертет при дете, което влиза в контакт с това лекарство или с кожата, където е приложено лекарството. Покрийте обработените зони с дрехи, за да предпазите другите от контакт с кожата, където прилагате това лекарство.

Вашият лекар трябва редовно да проверява напредъка Ви (на всеки 3 до 6 месеца), за да определи дали трябва да продължите лечението. Самостоятелно проверявайте гърдите си за бучки на месечна база и редовно използвайте мамограми, докато използвате естрадиол.

Ако се нуждаете от операция или медицински изследвания или ако сте на почивка в леглото, може да се наложи да спрете употребата на това лекарство за кратко време. Всеки лекар или хирург, който се лекува, трябва да знае, че използвате естрадиол.

Съхранявайте Естрогела при стайна температура далеч от влага и топлина.

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Ако сте закъснели с повече от 12 часа, пропуснете пропуснатата доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

 Симптомите на предозиране могат да включват гадене, повръщане, болка в стомаха, чувствителност на гърдите, сънливост и вагинално кървене.

Не прилагайте слънцезащитно покритие върху кожата си едновременно с прилагането на естрогел.

Избягвайте да приемате това лекарство в очите. Ако това се случи, изплакнете с вода.

Сокът от грейпфрут и грейпфрут може да взаимодейства с естрадиола и да доведе до потенциално опасни ефекти. Обсъдете използването на продуктите от грейпфрут с Вашия лекар.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към естрогел: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Спрете да използвате естрогел и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате

Абнормно вагинално кървене

Бучка в гърдите си

Объркване, проблеми с паметта или концентрация

Симптоми на сърдечен удар – болка или натиск в гърдите, болка, разпространявана в челюстта или рамото, гадене, изпотяване

Чернодробни проблеми – гадене, болка в горната част на стомаха, сърбеж, умора, загуба на апетит, тъмна урина, глинести столове, жълтеница (пожълтяване на кожата или очите)

Признаци на инсулт – внезапна скованост или слабост (особено от едната страна на тялото), внезапно тежко главоболие, неразвито говорене, проблеми с зрението или равновесие

Признаци на кръвен съсирек в белите дробове – болка в гръдния кош, внезапна кашлица, хрипове, бързо дишане, кашляне на кръв; или

Признаци на кръвен съсирек в крака – болка, подуване, затопляне или зачервяване на единия или на двата крака.

Какви други лекарства ще повлияят на естрогела?

Локалният естрадиол се абсорбира през кожата на дете, което влиза в контакт с това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако дете, което има близък контакт с вас, развива подути зърна или увеличени гърди.

Нежеланите ефекти на естрогел могат да включват

Естрогел (естрадиол)

Болка в гърдите

главоболие

Вагинален сърбеж или разтоварване, промени в менструалния си цикъл, леко вагинално кървене или зацапване

Изтъняване на косата на скалпа; или

Гадене, повръщане, подуване на корема, стомашни спазми.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Други лекарства могат да взаимодействат с естрадиол, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

8.01.2015-06-26, 10:28:18.

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Атрофичен вагинит естрадиол, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro, Estrace вагинален крем, Climara

Постменопаузални симптоми Естрадиол, Premarin, Estrace, Prempro, Микрогестин Fe 1/20, Climara, Vivelle-Dot, Activella

Атрофичен уретрит естрадиол локално, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro, Estrace вагинален крем, Climara