Естрадиол трансдермален

Естрогените увеличават риска от рак на ендометриума, наблюдават се за необичайно вагинално кървене. Естрогените със или без прогестини не трябва да се използват за профилактика на сърдечно-съдово заболяване или деменция. Установени са повишени рискове от инфаркт на миокарда, инсулт, инвазивен рак на гърдата, белодробна емболия и дълбока венозна тромбоза при постменопаузални жени (50 до 79 години). Съобщаван е също така повишен риск от развитие на вероятна деменция при постменопаузални жени на 65-годишна възраст или по-възрастни. Естрогените, със или без прогестини, трябва да се предписват при най-ниските ефективни дози и за най-кратък срок, съответстващ на целите и рисковете за лечението на отделните жени.

Непоказаните естрогени увеличават риска от рак на ендометриума. Добавянето на прогестин ще намали риска от ендометриална хиперплазия, която може да бъде предшественик на рака на ендометриума. Трябва да се предприемат диагностични мерки, за да се изключи злокачествено заболяване при жени в постменопауза с недиагностицирано персистиращо или повтарящо се абнормно генитално кървене. Естрогените със или без прогестини не трябва да се използват за профилактика на сърдечно-съдово заболяване или деменция. Установени са повишени рискове от удар и дълбока венозна тромбоза при жени в постменопауза (50 до 79 години), използващи само естроген. Установени са повишени рискове от инфаркт на миокарда, инсулт, инвазивен рак на гърдата, белодробна емболия и дълбока венозна тромбоза при жени в постменопауза (50 до 79-годишна възраст), използващи естрогени в комбинация с прогестини. Увеличен риск от развитие на вероятна деменция при жени в постменопауза на 65-годишна възраст или по-възрастни също е съобщаван при жени, получаващи само естроген или естроген в комбинация с прогестини. Рисковете трябва да се приемат за сходни при други дози, комбинации и дозирани форми на естрогени и прогестини. Естрогените, със или без прогестини, трябва да се предписват при най-ниските ефективни дози и за възможно най-кратко време. Появяването на гърдите и масите на гърдата при предпубертетни жени и гинекомастия и мастна тъкан при предпубертетни мъже са съобщени след непреднамерено вторично излагане. Пациентите трябва стриктно да спазват препоръчителните инструкции за употреба.

Употреби За естрадиол

Терапевтичен клас: Ендокринно-метаболитен агент

Фармакологичен клас: Естроген

Естрадиолът е естрогенен хормон. Хормонът от пластира, гела и спрей се абсорбира през кожата ви в тялото ви. Тя действа чрез предотвратяване на симптоми като чувство на топлина в лицето, шията и гърдите или внезапно силни чувства на топлина и изпотяване (горещи вълни) при жените по време на менопаузата.

Естрадиол се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За естрадиол трябва да се има предвид следното

Преди да използвате естрадиол

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към естрадиол или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Употребата на естрадиол трансдермален пластир, гел и спрей не е показана при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на естрадиол трансдермален пластир, гел и спрей, досега не са документирани никакви гериатрични проблеми. Обаче, възрастните пациенти са по-склонни да имат рак на гърдата, инсулт или деменция, което може да наложи повишено внимание при пациенти, получаващи трансдермален пластир, гел и спрей.

Проучванията показват, че това лекарство може да промени млекопроизводството или състава. Ако не сте предписали алтернатива на това лекарство, трябва да следите детето за странични ефекти и адекватен прием на мляко.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате естрадиол, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва използването на естрадиол с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на естрадиол с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на естрадиол с някое от следните лекарства може да причини повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на естрадиол с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използват заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често използвате естрадиол, или да Ви даде специални указания за употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на естрадиол. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Много е важно да използвате естрадиол само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това може да доведе до нежелани странични ефекти.

Естрадиолът е предназначен за употреба само върху кожата. Не го вземайте в очите, носа, устата, гърдите или вагината. Не го използвайте на места на кожата, които имат порязвания, ожулвания или изгаряния. Ако се стигне до тези области, изплакнете веднага с вода.

Естрадиолът идва с вмъкване на информация за пациента. Прочетете внимателно инструкциите в инструкциите и ги следвайте внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Измийте ръцете си със сапун и вода преди и след употребата на естрадиол.

За да използвате пластира

За да използвате спрея

За да използвате гела

Правилно използване на естрадиол

Гелът и спреят съдържат алкохол и са запалими. Избягвайте да го използвате в близост до открит пламък или докато пушите.

Дозата на естрадиола ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози естрадиол. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако забравите да носите или промените пластир, поставете колкото се може по-бързо. Ако е време да поставите следващия си пластир, изчакайте дотогава да приложите нов пластир и да пропуснете този, който сте пропуснали. Не прилагайте допълнителни пластири, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако пропуснете доза естрадиол, приемете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Не използвайте спрей Evamist®, ако е изминал повече от 12 часа, откакто сте пропуснали последната си доза.

Съхранявайте пластирите при стайна температура в затворен контейнер, далеч от топлина, влага и директна светлина.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Предпазни мерки при използване на естрадиол

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че естрадиолът работи правилно и не предизвиква нежелани ефекти. Може да са необходими изследвания на таза, гърди и мамография (рентгенография на гърдата), за да се проверят нежеланите ефекти, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго.

Малко вероятно е постменопаузална жена да забременее. Но трябва да знаете, че използването на естрадиол, докато сте бременна, може да навреди на нероденото ви бебе. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар.

Използването на естрадиол може да увеличи риска от кръвни съсиреци, удари или инфаркти. Този риск може да продължи дори след спиране на употребата на лекарството. Вашият риск за тези сериозни проблеми е още по-голям, ако имате високо кръвно налягане, висок холестерол в кръвта, диабет или ако сте с наднормено тегло или дим цигари. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако имате объркване, затруднено говорене, двойно виждане, главоболие, невъзможност за движение на ръцете, краката или мускулите на лицето или невъзможност за говорене.

Използването на естрадиол за дълъг период от време може да увеличи риска от рак на гърдата, рак на ендометриума или рак на матката. Говорете с Вашия лекар за този риск. Ако все още имате матката, попитайте Вашия лекар, ако трябва да използвате лекарство с прогестин. Проверете при Вашия лекар, ако имате необичайно вагинално кървене.

Естрадиол странични ефекти

естрадиол

Използването на естрадиол може да увеличи риска от деменция, особено при жени на 65 и повече години.

Използването на естрадиол може да увеличи риска от заболяване на жлъчния мехур. Говорете с Вашия лекар за този риск.

Кажете на лекаря или зъболекаря, който отговаря, че използвате естрадиол преди всякакъв вид операция (включително стоматологична хирургия) или спешно лечение. Вашият лекар ще реши дали трябва да продължите да използвате естрадиол. Естрадиол може също да повлияе на резултатите от някои медицински изследвания.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне тежко главоболие или внезапна загуба на зрение или всяка друга промяна в зрението, докато използвате естрадиол. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Естрадиол може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно се обадете на лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, затруднено преглъщане или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате естрадиол.

Проверете веднага с лекаря на детето си, ако детето Ви започне да има следните симптоми: подуване на гърдите или гърди при жените или увеличаване на гърдите при мъже. Вашето дете може да е било изложено на естрадиол.

Не позволявайте на вашите домашни любимци да ближат или докосват ръката, където е приложен естрадиол. Малките домашни любимци може да са чувствителни към естрадиол. Обадете се на ветеринаря на вашия домашен любимец, ако вашият домашен любимец започне да има следните симптоми: уголемяване на зърната или гърдите, подуване на вулвата или признаци на заболяване.

Не приемайте други лекарства и не пийте сок от грейпфрут, освен ако не го обсъдите с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Атрофичен вагинит естрадиол, местно, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Постменопаузални симптоми Естрадиол, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Атрофичен уретрит естрадиол локално, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Хипоестрогенност естрадиол, Premarin, Estrace, Climara, Vivelle-Dot, Activella