Естрадиол и медроксипрогестерон интрамускулно

Терапевтичен клас: Комбинация от естроген / прогестин

Употреби За естрадиол и медроксипрогестерон

Фармакологичен клас: Медроксипрогестерон

Естрадиол и медроксипрогестерон се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За естрадиол и медроксипрогестерон трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към естрадиол и медроксипрогестерон или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Естрадиол и медроксипрогестерон може да се използва за контрол на раждаемостта при юноши и не се очаква да причини различни странични ефекти или проблеми, отколкото при възрастните. Някои тийнейджъри може да се нуждаят от допълнителна информация относно важността на приемането на това лекарство точно както е предписано.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате естрадиол и медроксипрогестерон, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва използването на естрадиол и медроксипрогестерон с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Преди да използвате естрадиол и медроксипрогестерон

Използването на естрадиол и медроксипрогестерон с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на естрадиол и медроксипрогестерон с някое от следните лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на естрадиол и медроксипрогестерон с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате естрадиол и медроксипрогестерон или да ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на естрадиол и медроксипрогестерон. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозата естрадиол и медроксипрогестерон ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози естрадиол и медроксипрогестерон. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за инструкции.

Ако пропуснете следващата инжекция до ден 33, Вашият лекар ще иска да изключи бременността преди да Ви бъде приложен отново. Друг метод за контрол на раждаемостта трябва да се използва, докато не започне вашият период или докато Вашият лекар не реши, че не сте бременна и отново сте в състояние да я получите.

Много е важно вашият медицински специалист да проверява напредъка ви при редовно посещение, за да се увери, че естрадиолът и медроксипрогестеронът не причиняват нежелани ефекти. Тези физически изпити обикновено са на всеки 12 месеца, но трябва да посетите Вашия лекар на всеки 28 до 30 дни, за да получите инжекцията си.

Естрадиол и медроксипрогестерон не предпазва жена от полово предавани болести (СПИ), включително вируса на човешката имунна недостатъчност (ХИВ) или синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН).

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Наличност Изключена Изключена

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Правилно използване на естрадиол и медроксипрогестерон

Контрол на раждаемостта Mirena, Depo-Provera, медроксипрогестерон, Provera, Nexplanon, NuvaRing, Yaz, норетиндрон, левоноргестрел, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane, Loestrin Fe, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20, Lutera , Skyla, Implanon, TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 1/20

Предпазни мерки при използване на естрадиол и медроксипрогестерон

Естрадиол и медроксипрогестерон Нежелани реакции

естрадиол / медроксипрогестерон