Еритромицин (топичен път) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Преди да приложите това лекарство, измийте обилно засегнатата област с топла вода и сапун, изплакнете добре и изсушете. След измиване или бръснене, най-добре е да изчакате 30 минути преди да приложите подложката (тампон), топичен гел или локална течна форма. Алкохолът в тях може да раздразни прясно измитата или обръсната кожа.

За пациентите, използващи подложката (тампон), локален гел или локална течна форма на еритромицин

Това лекарство няма да излекува акнето ви. Въпреки това, за да запазите акнето си под контрол, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение, дори симптомите да започнат да се изчистват след няколко дни. Може да се наложи да продължите да използвате това лекарство всеки ден в продължение на месеци или дори по-дълго в някои случаи. Ако престанете да прилагате това лекарство твърде рано, симптомите Ви може да се появят отново. Важно е да не пропускате никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

съхранение

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.