Еригелова локална

Използва за Erygel

Терапевтичен клас: Antiacne

Химически клас: макролид

Еритромицин се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Локалният разтвор на еритромицин е тестван при деца на 12 и повече години и при ефективни дози не е доказано, че причинява различни странични ефекти или проблеми, отколкото при възрастни.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на локален еритромицин при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при по-възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Преди да използвате Erygel

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи еритромицин. Може да не е специфично за Еригел. Моля, прочетете внимателно.

Преди да приложите това лекарство, измийте обилно засегнатата област с топла вода и сапун, изплакнете добре и изсушете. След измиване или бръснене, най-добре е да изчакате 30 минути преди да приложите подложката (тампон), топичен гел или локална течна форма. Алкохолът в тях може да раздразни прясно измитата или обръсната кожа.

За пациентите, използващи подложката (тампон), локален гел или локална течна форма на еритромицин

Това лекарство няма да излекува акнето ви. Въпреки това, за да запазите акнето си под контрол, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение, дори симптомите да започнат да се изчистват след няколко дни. Може да се наложи да продължите да използвате това лекарство всеки ден в продължение на месеци или дори по-дълго в някои случаи. Ако престанете да прилагате това лекарство твърде рано, симптомите Ви може да се появят отново. Важно е да не пропускате никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако акнето не се подобри в рамките на 3 до 4 седмици или ако се влоши, се консултирайте с вашия лекар. Въпреки това, лечението на акне може да отнеме до 8 до 12 седмици, преди да видите пълно подобрение.

За пациентите, използващи подложката (тампон), локален гел или локална течна форма на еритромицин

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилно използване на еритромицин

Достъпност само за Rx

Категория на бременността Многократният риск зависи от употребата

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Акнето доксициклин, клондамицин локално, еритромицин топикал, тетрациклин локално, миноциклин, ацетон, тертиноин локален, изотретиноин, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapsone topical, Retin-A, Epiduo, adapalene topical, Microgestin Fe 1/20, Tazorac, Claravis, TriNessa, Differin, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn

Предпазни мерки при използване на Erygel

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Erygel, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Erygel странични ефекти

Еригел (еритромицин локално)