Епинефрин (инжекционен път) правилна употреба

Дозирането

съхранение

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Ако използвате това лекарство у дома, уверете се, че вие ​​или някой от членовете на вашето семейство разбирате точно как да им дадете. Също така, уведомете Вашия лекар, ако Вие или вашият грижещ се за вас има тежък артрит на ръцете. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Това лекарство се инжектира само в мускулите на външното бедро. Не инжектирайте това лекарство във вената или в мускулите на бедрата си. За тази цел може да се увеличи вероятността от сериозни нежелани реакции.

Това лекарство се предлага с инструкции на пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство се предлага в спринцовка със спринцовка и игла за автоинжектор, която съдържа правилната доза лекарство, предписана от Вашия лекар.

Това лекарство се предлага с инструктор за автоинжектор и отделни инструкции за употреба. Не забравяйте да практикувате първо с вашия автоинжектор треньор, преди да се появи алергична авария, за да сте сигурни, че сте готови да използвате истинския автоинженер Adrenaclick®, EpiPen® или EpiPen Jr® в реална ситуация на спешна нужда. Автоматичният треньор има сив цвят (за EpiPen® или EpiPen Jr®) или бежов цвят (за Adrenaclick®) и не съдържа лекарство или игла.

Не отстранявайте синьото предпазно освобождаване (EpiPen® или EpiPen Jr®) или сивите капачки (Adrenaclick®) на автоинжектора, докато не сте готови да го използвате. Не поставяйте палеца, пръстите си или ръцете върху оранжевото (EpiPen® или EpiPen Jr®) или червения край (Adrenaclick®). Това е, за да се избегне случайно инжектиране.

Може да се наложи да използвате повече от една инжекция, ако алергичната реакция не се подобри след първия изстрел. Ако са необходими повече от 2 инжекции за 1 реакция, те трябва да се дават само под медицински контрол

Непрекъснато носете това лекарство заедно с вас за спешна употреба, ако имате тежка алергична реакция.

Проверявайте редовно инжекционните комплекти, за да сте сигурни, че течността не е променила цвета си. Не използвайте това лекарство, ако течността е променила цвета си или ако има течности в течността.

Не използвайте отново останалата част от лекарството, оставено в автоинжектора. Изхвърлете автоинжектора, след като го използвате.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте комплектите за инжекции при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Не съхранявайте лекарството в хладилник или фризер или в жабката на автомобила.

Съхранявайте автоинжектора в неговия корпус или носещата тръба, за да го предпазите от повреда. Тази тръба обаче не е водоустойчива. Ако случайно го изпуснете, проверете за повреда или изтичане.