Еналаприлат (интравенозен път)

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Спрете да използвате това лекарство и веднага се обадете на лекаря си, ако имате подуване на лицето, ръцете, краката, очите, устните или езика или проблеми с гълтането или дишането. Това са симптоми на състояние, наречено ангиоедем.

Възможно е през първите няколко дни да имате замаяност с това лекарство. Ако това стане тежко и сте припаднали, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате признаци на инфекция като втрисане, болки в гърлото или треска. Те могат да бъдат симптоми на състояние на имунната система, наречено неутропения.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате симптоми на жълтеница (жълта кожа или очи), защото това може да са признаци на сериозно чернодробно заболяване.

Това лекарство може да повиши количеството калий в кръвта Ви. Не използвайте заместители на солта, съдържащи калий, без първо да се консултирате с Вашия лекар.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да преустановите употребата на това лекарство няколко дни преди да изпълните операция или медицински изследвания.