Елокон крем: употреби, странични ефекти и предупреждения

Какво представлява Елокон?

Елокон се използва за лечение на възпаление и сърбеж, причинени от редица кожни състояния като алергични реакции, екзема и псориазис.

Елокон може да се използва и за други цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Използвайте Elocon точно както е указано на етикета или както е предписано от Вашия лекар. Не използвайте лекарството в по-големи количества или за по-дълго от препоръчаното. Локалното лекарство за стероиди може да се абсорбира през кожата, което може да доведе до стероидни странични ефекти в тялото.

Важна информация

Не покривайте обработените зони на кожата с превръзка или друго покритие, освен ако Вашият лекар не ви е казал. Ако третирате областта на бебетата за бебета, не използвайте пластмасови панталони или плътни памперси. Покриването на кожата, която се лекува с Elocon, може да увеличи количеството лекарство, което кожата ви поглъща, което може да доведе до нежелани странични ефекти. Следвайте инструкциите на Вашия лекар. Не използвайте Елокон върху дете без съвет от лекар. Децата са по-склонни да абсорбират големи количества локален стероид през кожата. Стероидната абсорбция при деца може да доведе до нежелани странични ефекти или забавяне на растежа при продължителна употреба. Говорете с Вашия лекар, ако мислите, че детето Ви не расте нормално, докато използвате Елокон по време на дълъг период на лечение. Свържете се с Вашия лекар, ако състоянието Ви не се подобри в рамките на 2 седмици от употребата на това лекарство или ако забележите признаци на бактериална, гъбична или вирусна кожна инфекция.

Не трябва да използвате Elocon, ако сте алергични към мометазон.

Не използвайте Елокон за лечение на обрив на пелена.

За да сте сигурни, че Елокон е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Преди да приемете това лекарство

Всеки тип кожна инфекция.

Кажете също на Вашия лекар, ако имате диабет. Топичните стероидни лекарства, абсорбирани през кожата, могат да повишат нивата на глюкозата (захарта) в кръвта или урината.

Правителствена бременност категория C. Не е известно дали Елокон ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Не е известно дали маметазон топикал преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Не използвайте това лекарство върху всяко дете без съвет от лекар. Децата могат да абсорбират по-големи количества от това лекарство през кожата и е по-вероятно да имат странични ефекти.

Използвайте Elocon точно както е указано на етикета или както е предписано от Вашия лекар. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Измийте ръцете си преди и след употребата на Елокон, освен ако не използвате лекарството за лечение на кожата на ръцете си.

Нанесете малко количество върху засегнатата област и внимателно я разтривайте в кожата. Не прилагайте Elocon върху голяма площ от кожата.

Не покривайте третираната област на кожата, освен ако не ви каже лекарят.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят след 2 седмици лечение или ако се влошат, докато използвате Elocon.

Ако използвате това лекарство в дългосрочен план, може да се нуждаете от чести медицински изследвания в кабинета на Вашия лекар.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина. Пазете от замръзване.

Обичайна доза за възрастни за дерматит

Нанесете тънък слой на засегнатата област веднъж на ден.

Обичайна доза за екзема за възрастни

Нанесете тънък слой на засегнатата област веднъж на ден.

Обичайна доза за възрастни за псориазис

Нанесете тънък слой на засегнатата област веднъж на ден.

Как да използвам Елокон?

Обичайна педиатрична доза за дерматит

Крем и мехлем: 2 години или по-възрастни; Нанесете тънък слой на засегнатата област веднъж на ден. Елокон не трябва да се прилага в зоните на пелена, ако детето все още се нуждае от пелени или пластмасови панталони; Лосион: 12 или повече години; Нанесете тънък слой на засегнатата област веднъж дневно. Безопасността и ефикасността на Elocon при педиатрични пациенти за повече от 3 седмици употреба не са установени.

Използвайте лекарството веднага щом си спомните. Ако е почти време за следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и използвайте лекарството в следващото редовно насрочено време. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Потърсете спешна медицинска помощ, ако смятате, че сте използвали твърде много от това лекарство.

Предозирането на Elocon не се очаква да доведе до животозастрашаващи симптоми. Въпреки това, дългосрочното използване на високи дози стероиди може да доведе до симптоми като изтъняване на кожата, лесно натъртване, промени във формата или местоположението на телесните мазнини (особено на лицето, врата, гърба и кръста), повишена акне или лицева коса, Менструални проблеми, импотентност или загуба на интерес към секса.

Избягвайте да получавате това лекарство в очите си. Ако се появи контакт, изплакнете с вода. Не използвайте Elocon върху счупена или заразена кожа. Също така избягвайте да използвате това лекарство в отворени рани.

Избягвайте да прилагате Елокон върху кожата на лицето, подмишниците или областта на слабините без инструкциите на Вашия лекар.

Не използвайте Елокон за лечение на състояния, които не са били проверени от Вашия лекар.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Elocon: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Локалното лекарство за стероиди може да се абсорбира през кожата, което може да доведе до стероидни странични ефекти в тялото. Спрете да използвате Елокон и се обадете на Вашия лекар, ако имате такива

Замъглено виждане, или да виждате халос около светлините

Неравномерен сърдечен ритъм

Информация за дозиране на Elocon

Проблеми със съня (безсъние)

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Наддаване на тегло, подпухналост в лицето ви; или

Усещане за умора.

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Възможните нежелани реакции на Elocon могат да включват

Зачервяване или корупция около космените фоликули

акне; или

Какво трябва да избягвам докато използвам Elocon?

Леко сърбеж или изгаряне.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Уведомете Вашия лекар за необичайни или затрудняващи странични ефекти. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Не е вероятно другите лекарства, които приемате през устата или инжектирате, да окажат влияние върху топично приложения мометазон. Но много лекарства могат да взаимодействат помежду си. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти.

6.01.2014-11-14, 3:22:09

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Екзема преднизон, флутиказон локално, триамцинолон топикал, дексаметазон, хидрокортизон топикален, доксепин локален

Псориазис Humira, метотрексат, Remicade, циклоспорин, Stelara, инфликсимаб

Атопичен дерматит преднизон, флутиказон локално, триамцинолон локално, дексаметазон, метилпреднизолон, хидрокортизон топикален

Дерматит флутиказон локално, триамцинолон, хидрокортизон топикал, преднизолон, доксипин локално

Елокон странични ефекти

Какви други лекарства ще повлияят на Елокон?

Елокон (мометазон локално)