Еконазол на локално приложение

Терапевтичен клас: противогъбично

Употреби за еконазол

Химически клас: Имидазол

Кремът от еконазол се използва за лечение

Econazole пяна се използва за лечение на тънки черва на крака между пръстите на краката (interdigital tinea pedis, крак на спортиста).

Еконазол се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За еконазол трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към еконазол или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на еконазол за локална пяна при деца на 12 и повече години. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 12 години.

Преди да използвате еконазол

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на еконазоловия локален крем в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на еконазол за локална пяна при пациенти в напреднала възраст.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на еконазоловия локален крем в гериатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате еконазол, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на еконазол с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на еконазол с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от определени нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Много е важно да използвате еконазол само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това може да доведе до нежелани странични ефекти или дразнене на кожата.

Еконазол е предназначен за употреба само върху кожата. Не го вземайте в очите, носа, устата или влагалището.

Измийте ръцете си преди и след употребата на еконазол.

Нанесете достатъчно лекарство, за да покриете засегнатите и околните области на кожата и внимателно разтривайте.

За пациенти, използващи пяната

За да изчистите напълно инфекцията си, е много важно да продължите да използвате еконазол за цялото време на лечение, дори симптомите да започнат да се изчистват след няколко дни. Тъй като гъбичките или гъбичните инфекции може да са много бавни, може да се наложи да продължите да използвате еконазол всеки ден в продължение на няколко седмици или повече. Ако спрете да използвате econazole прекалено рано, симптомите могат да се появят отново. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на еконазол ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози еконазол. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза еконазол, приложете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Правилното използване на еконазол

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да провери дали лекарството работи правилно и да Ви провери за някакви проблеми или нежелани ефекти, които могат да бъдат причинени от еконазол.

Не използвайте еконазол за кожен проблем, който не е проверен от Вашия лекар.

Ако проблемът с кожата Ви не се подобри в рамките на 2 седмици или повече или ако се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако имате кожен обрив, парене, болка, оток, зачервяване или дразнене на кожата.

Добри здравни навици също се изискват за пациентите, които използват еконазол, за да ви помогнат да изчистите изцяло вашата инфекция и да помогнете да се уверите, че тя не се върне.

Предпазни мерки при употребата на еконазол

За пациентите, използващи крема за стъпалото на спортиста (tinea pedis, трихофития на крака), следващите инструкции ще помогнат на краката да се охладят и да изсъхнат

За пациентите, използващи крема за трихофития на слабините (tinea cruris, jock itch), следващите инструкции ще помогнат за намаляване на изпръскванията и дразненето и също така ще помогнат да се поддържа хладната и сухата област

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Еконзол странични ефекти

Еконазол на локално приложение

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Кожен кандизия нистатин, локално, клотримазол локално, кетоконазол локално, тербинафин, ламизил, миконазол локално

Tinea Pedis клотримазол локално, кетоконазол, локално, тербинафин локално, Lotrisone, Lamisil

Tinea Cruris клотримазол локално, кетоконазол локално, тербинафин локално, Lotrisone, Lamisil

Tinea Corporis клотримазол локално, кетоконазол, локално, тербинафин, Lotrisone, Lamisil