Английска сол

Използва се за Epsom сол

Терапевтичен клас: лаксатив

Това лекарство е на разположение без рецепта.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до момента, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на магнезиев сулфат за облекчаване на запек при деца на 6-годишна възраст или по-големи. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 6 години.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали специфични за педиатрията проблеми, които биха ограничили полезността на магнезиев сулфат като разтвор за накисване при деца.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на магнезиев сулфат при гериатрични пациенти.

Преди да използвате Epsom сол

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи магнезиев сулфат. Той може да не е специфичен за Epsom Salt. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Ако използвате това лекарство без рецепта, следвайте инструкциите на опаковката.

Използвайте като слабително

Използвайте като разтвор за накисване

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Ако прахът се е утаил и образувал дебел слой, внимателно почистете картонената кутия, за да освободите гранулите.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Лаксативно приложение: Преди да използвате това лекарство, първо се консултирайте с Вашия лекар

Лаксативно приложение: Прекратете употребата на това лекарство и се консултирайте с Вашия лекар, ако имате ректално кървене или нямате движение на червата след употреба.

Правилно използване на магнезиев сулфат

Използвайте разтвор за накисване: Не използвайте това лекарство, ако сте бременна или имате диабет, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго.

Използвайте разтвор за накисване: Спрете да използвате това лекарство и се консултирайте с Вашия лекар, ако имате кожно дразнене или инфекция.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Epsom Salt

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Вентрикуларна аритмия соталол, магнезиев сулфат, ацебутолол, Betapace, Sectral, токаинид

Хипомагнезиемия магнезиев оксид, Mag-Ox 400, Mag-Ox

Предотвратяване на припадъци клоназепам, клонопин, диазепам, валиум, топамакс, ламикал, топирамат, ламотрижин

Epsom сол странични ефекти

Epsom Salt (магнезиев сулфат)